Στα χέρια του Υπ. Δικαιοσύνης η έκθεση της Αστυνομίας για έρευνες για τον Μ. Φαντούση

 

Στα χέρια του Υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκεται η έκθεση της Αστυνομίας σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εναντίον του Μίμη Φαντούση και τα οποία δεν είχαν εκτελεστεί, αλλά και τις έρευνες που έγιναν αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία για την υπόθεση της Δρομολαξιάς.

«Έχω πάρει μιαν έκθεση από τον Αρχηγό αναφορικά με την έρευνα των δύο ζητημάτων τα οποία είχα ζητήσει να διερευνηθούν τόσο σε σχέση με τα εντάλματα που εκκρεμούσαν εναντίον του κ. Φαντούση και τα οποία δεν είχαν εκτελεστεί, όσο και σε σχέση με τις ενέργειες που έγιναν αναφορικά με τον έλεγχο είτε για σκοπούς εκτέλεσης των ενταλμάτων, είτε σε σχέση με το αυτοκίνητο της συζύγου του κ. Φαντούση, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2013.

Ο Υπουργός δεν θέλησε προβεί σε δήλωση για το περιεχόμενο της έκθεσης και ανέφερε ότι θα το συζητήσει με τον  Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας.

«Ζητήθηκε να γίνει διερεύνηση των γεγονότων που αφορούσαν τα δύο ζητήματα, τόσο πριν όσο και μετά την κατάθεση του κ. Φαντούση και εκείνο το οποίο θα μας επιτρέψετε είναι να συζητήσουμε την έκθεση αυτή, γιατί θέλουμε να μην αφήνεται καμία εντύπωση ούτε εναντίον μελών της Αστυνομίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην ιεραρχία, ούτε και οποιεσδήποτε λανθασμένες εντυπώσεις», είπε.

Πρόσθεσε ότι «από τη διερεύνηση αυτών των γεγονότων θα διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει γίνει και από τη στιγμή που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες γι’ αυτό που έγινε, ή αν έγινε κάτι επί σκοπού, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο».

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι κανένας δεν θέλει να μην εκτελούνται εντάλματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα για τους οποιουσδήποτε λόγους ή να προσπαθούν κάποιοι να επηρεάσουν οποιαδήποτε υπόθεση ή οποιοδήποτε μάρτυρα. «Κανένας δεν θέλει, ούτε ο Αρχηγός, ούτε ο Υπαρχηγός, πολύ δε περισσότερο ο ίδιος ο Υπουργός», είπε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι έρευνες για την υπόθεση της Δρομολαξιάς γίνονται με την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και ότι ο ίδιος δεν τηρείται ενήμερος επί συνεχούς βάσεως. «Μπορώ να σας πω ότι δεν επιδιώκεται να υπάρχει ενημέρωση καθ’ όσον αφορά τις ανακρίσεις από πλευράς του Υπουργείου διότι δεν θέλουμε να υπάρχει ανάμειξη», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί ρήξης των σχέσεων του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και προβλήματος στις σχέσεις Αρχηγού και Υπαρχηγού, καθώς και δημοσιεύματα ότι ο Υπαρχηγός δεν είχε ενημέρωση για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο Υπουργός είπε ότι «κουτσομπολιά τα οποία γράφονται στις εφημερίδες κ.λπ. δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα σχολιάσουμε».

«Εκείνο που αναμένω από ολόκληρη την ηγεσία της Αστυνομίας είναι συλλογικά να εργαστούμε για την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή είναι η ευθύνη μας και αυτό είναι που ζητώ από τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Σε παρέμβαση του ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου είπε ότι είχε κάνει τη σχετική δήλωση επειδή υπήρχαν δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα και «μιλούσα ακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θέλω να δίνεται η εντύπωση μη ενημέρωσης του Υπαρχηγού περαιτέρω», είπε.

«Ήμουν σαφής: για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχα ενημέρωση. Και ήθελα να τονίσω ότι δεν είχα δώσει εγώ τις οδηγίες για το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που θέλω να δώσω τώρα είναι να μην γενικεύεται αυτή η εντύπωση ότι δεν έχει ενημέρωση ο Υπαρχηγός, διότι νομίζω πάμε σε λάθος μονοπάτια».


Διαβάστε επίσης: H έκθεση του Αρχηγού της Αστυνομίας για την υπόθεση Φαντούση


 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ