Μειώνει τα ωφελήματα των Βουλευτών η Τρόικα – Απάντηση βουλευτών (vid)

Οι μειώσεις, που έχουν γίνει στους υπόλοιπους τομείς του Δημοσίου τώρα αγγίζουν και τους βουλευτέςΤέλος, λοιπόν, στα παχουλά επιδόματα και ωφελήματα των βουλευτών, αφού η Τρόικα θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της νέας δόσης τον περιορισμό των ωφελημάτων τους.

Αυτό αναμένεται να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, αφού στο μνημόνιο δεν αναφέρεται στο ποσοστό φορολόγησης ορισμένων συνταξιοδοτικών ωφελημάτων. 

Απάντηση Βουλευτών:

Για στοχοποίηση των βουλευτών από την Τρόικα έκαναν λόγο οι βουλευτές Αντρέας Κυπριανού και Γιώργος Γεωργίου, ΔΥΣΗ και ΑΚΕΛ αντίστοιχα.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “Ο κάθε βουλευτής δεν πρέπει να επιδιώκει να εκλεγεί σε κάποιο αξίωμα αν στόχος του είναι η αμοιβή”.

Πρόσθεσε πως “ο βουλευτής σήμερα αμείβεται με μισθό που ανήκει στην κλίμακα Α12 του δημοσίου, δηλαδή 3000 και κάτι ευρώ, για να δοθεί το καλό παράδειγμα”.

Τόνισε πως, “Αν μπορούσαν όλοι οι βουλευτές να δώσουν όλο τους το εισόδημα για να σωθεί η πατρίδα θα το έκαναν, δεν έχω καμία αμφιβολία”.

“Ίσως να είναι ακόμα μία κίνηση για να δώσουμε το καλό παράδειγμα, γι αυτά που πρόκειται να επωμιστούν οι πολίτες. Δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει αυτό, φτάνει να μη στοχοποιούνται οι βουλευτές“, δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι “Οι ίδιοι βουλευτές, έγκαιρα, αυτοκουρεύτηκαν”, ενώ χαρακτήρισε λαϊκισμό τη θέση της Τρόικας.

Για το αν υπάρχουν διπλοθεσίτες βουλευτές, που παίρνουν έξτρα εισοδήματα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε κατηγορηματικά “Όχι δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και να διαθέτουν κάποιοι δεύτερη δουλειά, σίγουρα δεν θα μπορούν να την εξασκήσουν λόγω του φόρτου εργασίας που έχουμε”.

Τελειώνοντας ο κ. Γεωργίου είπε ότι “Δεν γίνεται να είναι οι βουλευτές ο εύκολος στόχος, για να παίξουν κάποιοι λαϊκίστικα παιχνίδια”.