Εγκαινιάζεται από τον Δήμο Κ. Πολεμιδιών ο ‘Παρατηρητής της Γειτονιάς’

Οι πολίτες θα κληθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με στόχο την πρόληψη του εγκλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου κ. Πολεμιδιών, οι πολίτες θα παρατηρούν και θα ενημερώνουν την Αστυνομία για ασυνήθιστες/ύποπτες/ εγκληματικές δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή τους.

Την ερχόμενη Τρίτη 12/11/2013 ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου και εκπρόσωποι της Αστυνομίας θα ενημερώσουν για το πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» τους κατοίκους στο πλαίσιο Πανδημοτικής Συγκέντρωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί η ώρα 6.30μμ στην αίθουσα προβολών του Λυκείου Πολεμιδιών.

Στην συγκέντρωση όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα ειπωθούν χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη του εγκλήματος. Πώς δηλαδή οι πολίτες μπορούν να κάνουν τα σπίτια τους και την περιουσία τους λιγότερο ελκυστικά στους εγκληματίες πώς να είναι σε εγρήγορση για ύποπτες/εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή όπου διαμένουν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Αστυνομία μέσα από αυτό το πρόγραμμα δεν ενθαρρύνει τους πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και ούτε να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για την πρόληψη του εγκλήματος.  Ωστόσο μέσα από το πρόγραμμα Δήμος και Αστυνομία καλούν του πολίτες να είναι σε εγρήγορση, να είναι τα μάτια και τα αυτιά της αστυνομίας

Το πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» περιλαμβάνει επιτροπή συντονισμού μεταξύ Αστυνομίας και των παρατηρητών η οποία θα οργανώνει συναντήσεις των Παρατηρητών της Γειτονιάς, θα έχει συχνή επαφή με την αστυνομία και τον αστυνομικό της γειτονιάς, θα προωθεί δράσεις για ενδυνάμωση του προγράμματος και θα προσελκύει νέους παρατηρητές.

Πηγή: KYΠΕ