Ποιος είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 22 Απριλίου 1973.

Σπούδασε νομικά (LLB, Barrister-at-Law) στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανάπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία» το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, Τάσσος Παπαδόπουλος, τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες άρχισε να αναπτύσσει έντονη πολιτική και κομματική δράση, αρχικά ως Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας και στη συνέχεια ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ, στις 15 Μαρτίου 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος. Είναι υπεύθυνος του τομέα της Οικονομίας στο Δημοκρατικό Κόμμα.  

Δύο μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές του 2013 παραιτείται από την θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος καθώς διαφώνησε με την επιλογή στήριξης από τον πρώτο γύρο του Νίκου Αναστασιάδη. 

Ως Βουλευτής αναπτύσσει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. 

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Κυπριανίδου με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Έλενα, την Μισέλ, την Αναστασία και τον Τάσσο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ LIVE TOY 24H ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ