Έρογλου: “Αν έχω πεισθεί για το θέμα της διακυβέρνησης; Ούτε κατά διάνοια”

Παραμένει στην πρόταση της 14ης Δεκεμβρίου 2013 για το κοινό ανακοινωθέν δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου λέγοντας πως αυτά που έχουν γραφθεί πως, μετά την επίσκεψη στην Τουρκία, έχει μεταπεισθεί στο θέμα της διακυβέρνησης ενός κράτους, είναι «σπέκουλες».

Οι επαφές στην Τουρκία ήταν κλειστές, σημείωσε ο κ. Έρογλου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που δέχθηκε σήμερα, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα. «Στην Τουρκία δεν αντιμετωπίσαμε καμιά επιβολή. Το έγγραφο που δώσαμε με την Τουρκία είναι αυτό της 14ης Δεκεμβρίου 2013. Την ημέρα που είχε έρθει στην Κύπρο ο κ. Νταβούτογλου, στείλαμε το κοινό ανακοινωθέν στην ε/κ πλευρά, μια πρόταση που αγκαλιάστηκε από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Αυτή ήταν η τελευταία πρόταση που δώσαμε στην ε/κ πλευρά».

Συζήτησαν με τους Τούρκους αρμόδιους, πρόσθεσε, τις απόψεις τους για το μέλλον, λέγοντας ότι οι ειδήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον ε/κ Τύπο δεν έχουν πηγή τον ίδιο. «Το τελευταίο έγγραφο που φέρει την υπογραφή μου είναι αυτό της 14ης Δεκεμβρίου. Άλλωστε ο Τύπος ξέρει αυτό το έγγραφο. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει κάτι που άλλαξε στις δικές μας απόψεις».

Η ε/κ πλευρά, είπε, ήθελε τις διαπραγματεύσεις για το κοινό ανακοινωθέν επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και χωρίς κοινό κείμενο, υποστηρίζοντας και πάλι ότι οι Ε/κ παίζουν με το χρόνο και οι Τ/κ κάνουν το καλύτερο για να μπορέσουν να «σπάσουν αυτό το παιχνίδι».

«Αυτά που γράφονται αριστερά και δεξιά ή δηλώσεις των Ε/κ πολιτικών δεν με δεσμεύουν. Αυτό που με δεσμεύει είναι το έγγραφο της 14ης Δεκεμβρίου 2013», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ