Κέιμπριτζ: “Επανάσταση” φοιτητών για την εισαγωγή του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά έδρανα για να παρακολουθήσει σπουδές Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων, οι φοιτητές του Κέιμπριτζ κάνουν «επανάσταση».

Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο πρίγκιπας δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το γεγονός ότι είναι «γαλαζοαίματος» δε θα έπρεπε να αποτελεί κριτήριο για την εισαγωγή του.

Μάλιστα, καταγγέλλουν πως εξαιτίας των απαιτήσεών του δημιουργήθηκε ειδικό πρόγραμμα σπουδών που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, μερίδα του βρετανικού Τύπου κάνει λόγο για βαθμολογία που σε άλλο υποψήφιο δε θα εξασφάλιζε την εισαγωγή του, καθώς ο πρίγκιπας αποφοίτησε από το Κολέγιο Ίτον με μέτριους βαθμούς.

Στο έντυπο που εκδίδεται στο Κέιμπριτζ, «The Tab», πολλοί είναι όσοι αναφέρονται με δηλητηριώδη σχόλια στον πρίγκιπα αλλά και στην έγκριση εισαγωγής του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ανάμεσά τους η απόφοιτη Μελίσα Μπέριλ, η οποία αναφέρει: «Η εισαγωγή του Γουίλιαμ αποτελεί προσβολή για κάθε φοιτητή που πέρασε στο Κέιμπριτζ με τους απαιτούμενους βαθμούς. Είναι προσβολή για όποιον δεν ρύθμισε τις σπουδές του βάσει των αναγκών του. Είναι προσβολή για όποιον συγκέντρωσε μεγαλύτερη βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις, από τον Γουίλιαμ αλλά δεν κατάφερε να εισαχθεί στο Κέιμπριτζ».

Πηγή: protothema.gr