Βίντεο: Ιστορίες από πρόσφυγες στην Κύπρο


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Με στόχο την ανάδειξη της ανθρώπινης ιστορίας πίσω από τα στατιστικά, της ιστορίας που παραμένει ίδια μέσα στο χρόνο, όπου υπάρχουν πρόσφυγες, η κυπριακή εκστρατεία για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων περιλαμβάνει την παρουσίαση ιστοριών προσφύγων που βρίσκονται στην Κύπρο, σε ιστοσελίδα της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η εκστρατεία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα “www.unhcr.org.cy/refugeestories” και στηρίζεται από τον γνωστό μουσικό Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο οποίος ενώνει τη φωνή του μαζί με πάνω από 20 γνωστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο σε μία σειρά από βίντεο για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συντονισμένη εκστρατεία της UNHCR με τις ιστορίες προσφύγων πραγματοποιείται όπου υπάρχουν πρόσφυγες, σε συνεργασία με Πρεσβευτές Καλής Θέλησης και άλλους υποστηρικτές, για να μεταφέρει και να διαδώσει ιστορίες προσφύγων, ιστορίες που μιλούν για το κουράγιο και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για επιβίωση, σε μιαν προσπάθεια να αναδειχθούν οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στις οικογένειες.

Τα βίντεο των γνωστών προσωπικοτήτων φιλοξενούνται σε μια ειδική ιστοσελίδα, που παρουσιάζει επίσης εκατοντάδες ιστορίες προσφύγων στο “http://stories.unhcr.org“.

Η UNCHR καλεί όλο τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του στις ξεριζωμένες οικογένειες με το να μοιραστεί μια προσφυγική ιστορία. Το κοινό μπορεί να διαβάσει, να δει και να μοιραστεί προσφυγικές ιστορίες, όπως και να ανεβάσει τη δική του ιστορία, στο “www.unhcr.org.cy/refugeestories” στα ελληνικά και το “http://stories.unhcr.org” στα αγγλικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ