Αμερική: Δραπέτευσε 19χρονος δολοφόνος στο Οχάιο

 {loadposition ba_textlink}

Ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του 19χρονου Τ. Τζ. Λέιν, οποίος εξέτιε ισόβια κάθειρξη γιατί το 2012 είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει τρεις συμμαθητές του στο Λύκειο Τσάρντον κοντά στο Κλίβελαντ.

Μαζί του δραπέτευσε από το Σωφρονιστικό Ίδρυμα Άλεν Όκγουντ στη Λίμα του Οχάιο και ο συγκρατούμενός του, ο 45χρονος Κλίφορντ Όπεραντ, όπως γνωστοποίησε η τοπική αστυνομική υπηρεσία με μήνυμά της στο Facebook.

«Ενημερώθηκα ότι υπήρχαν τρεις δραπέτες. Δύο εξακολουθούν να διαφεύγουν», δήλωσε ο Άντριου Γκριν, αξιωματικός της αστυνομίας της Λίμα. Ο Λέιν και ο Όπεραντ, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία, δραπέτευσαν γύρω στις 7:40 μ.μ.. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες δραπέτευσαν από τη φυλακή αυτή που φιλοξενεί περισσότερους από 1.600 κρατουμένους δεν έγιναν αμέσως γνωστές.

Ο πρώην συνήγορος του Λέιν, ο Ίαν Φρίντμαν, προειδοποίησε πως ο Λέιν μπορεί να είναι επικίνδυνος και ήταν ένας από τους λίγους κρατουμένους υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας στην εν λόγω φυλακή. Πρόσφατα είχε απορριφθεί μια έφεσή του.

«Δικάσθηκε για φρικτά, εφιαλτικά εγκλήματα, του επιβλήθηκαν ισόβια και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί τι θα θεωρήσει πως χρειάζεται να κάνει για να μείνει έξω από τη φυλακή», δήλωσε ο Φρίντμαν.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων στα σπίτια τους και να μην σταματάνε για πάρουν πρόσωπα που κάνουν ωτοστόπ.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.