Α. Βγενόπουλος:”Οσοι με δυσφήμισαν θα έλθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη”

Για την ακύρωση των κατηγορητηρίων εις βάρος του, την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, αλλά και το γεγονός ότι όπως λέει χαρακτηριστικά επρόκειτο ουσιαστικά για ένα ανύπαρκτο κατηγορητήριο μιλά σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Οπως τονίζει αναλυτικά, ”είναι απορίας άξιον πως ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα…” Προσθέτει, δε, ότι τελικά απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψε στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο, ενώ προηγουμένως του είχαν αποδώσει πράξεις στις οποίες καν δεν βρισκόταν στην Μεγαλόνησο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κου Α. Βγενόπουλου:

”Εξεδόθη σήμερα η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου σχετικά με ιδιωτική ποινική αγωγή ενός κατόχου αξιογράφων ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας μαζί με άλλα 6 άτομα συνωμότησαν, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν δολίως 108.000 Ευρώ!

Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απήλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, καταδίκασε δε την κατηγορούσα πλευρά να πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες τους. Επίσης, το Δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ελλήνων που είχαν εκδοθεί με αναστολή και θα ενεργοποιούντο αν καθοριζόταν τελικά ημερομηνία δίκης και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζοντο!

Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απορίας άξιον πως ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα. Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το Δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο! Φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».