Στη δημοσιότητα οι επιστολές Ανδρέα Βγενόπουλου – Δήμητρας Καλογήρου

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Marfin Invesment Group Ανδρέας Βγενόπουλος σε επιστολές, οι οποίες δημοσιεύονται αποκλειστικά στο 24H, τις οποίες απέστειλε σήμερα Πέμπτη στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Δήμητρα Καλογήρου αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες της κ. Καλογήρου για τις οποίες ήδη κατήγγειλε γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα από τις 25 Απριλίου 2014.

Απάντηση με ένα χρόνο καθυστέρηση

Σε επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον πρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο στις 20 Οκτωβρίου 2014 απαντά στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Βγενόπουλος πριν από ένα χρόνο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα η επιστολή στάλθηκε από τον κ. Βγενόπουλου στις 3 Οκτωβρίου 2013. Στην επιστολή της η κ. Καλογήρου ζητά όπως δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για τα θέματα που εγείρει ο κ. Βγενόπουλος για δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας και μετέπειτα Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το έτος 2012 από “αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών” περιλαμβανομένου και το ρωσικού VTB Group. Επίσης στοιχεία ζητούνται και για την αναφορά του κ. Βγενόπουλου περί παραβιάσεις της εταιρικής και χρηματιστηριακής νομοθεσίας από την μη τήρηση των υποχρεώσεων από το Πληροφοριακό Μνημόνιο και το Επιχειρηματικό Σχέδιο που υποβλήθηκαν στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας στις 2/4/2012.

Απάντηση κ. Βγενόπουλου: “Η ανωτέρω επιστολή σας απόδειξη ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας”

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Βγενόπουλος την οποία απέστειλε σήμερα Πέμπτη 23/10/2014 αναφέρει ότι “Δυσκολεύομαι να εκτιμήσω αν η ανωτέρω επιστολή σας είναι απόδειξη ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα σας με στοιχειώδη επάρκεια και αμεροληψία ή προσπάθεια να καλυφθείτε νομικά κατόπιν του αιτήματος της MIG προς τον Γεν. Εισαγγελέα να εξετάσει διάφορα ποινικά αδικήματα που πιθανόν έχετε διαπράξει”.

Δείτε αναλυτικά την αλληλογραφία που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Marfin Investment Group ΕΔΩ. Επίσης δείτε και την καταγγελία κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της κ. Καλογήρου στον Γενικό Εισαγγελέα από τον Πρόεδρος της Marfin Investment Group στο συνημμένο αρχείο.