Άδεια να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους στην Ισπανία ζητούν οι ΗΠΑ

{loadposition ba_textlink}

Την άδεια να χρησιμοποιήσουν τις αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στην Ισπανία στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση της κρίσης του Έμπολα στην Αφρική ζήτησαν οι ΗΠΑ από την κυβέρνηση της Μαδρίτης, δήλωσε σήμερα πηγή στο ισπανικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν πράγματι από την Ισπανία να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους στη χώρα ως διακομετακομιστικά σημεία για την επιμελητεία και τους μηχανικούς που κατασκευάζουν νοσοκομεία εκστρατείας στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε», δήλωσε η πηγή προς το Reuters. Η Μαδρίτη αναμένεται ότι θα συμφωνήσει στο αίτημα, πρόσθεσε.

«Κανένα από τα αεροπλάνα δεν θα μεταφέρει ασθενείς ούτε πρόσωπα ύποπτα ότι έχουν προσβληθεί από Έμπολα ή που είχαν έρθει σε επαφή με μολυσμένους ανθρώπους. Η Ισπανία θα έχει δικαίωμα να επιθεωρεί τα αεροπλάνα και τους επιβάτες» δήλωσε. Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν μέχρι 4.000 στρατιώτες στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν στον περιορισμό της επιδημίας.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή, όταν ο ισπανός υπουργός Άμυνας Πέδρο Μορένες συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ στην Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ έχουν τέσσερις βάσεις στην Ισπανία, στο Μορόν ντε λα Φροντέρα κοντά στη Σεβίλλη και στη Ρότα, κοντά στο Κάδιξ, στη νότια Ισπανία, στο Τορεχόν ντε Αρντός κοντά στη Μαδρίτη και στη Σαραγόσα στο βορρά.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.