Αφέθηκε ελεύθερος ο Βέργας

{loadposition ba_textlink}

Νεώτερη ενημέρωση 18:09:

Ο δικαστής αποφάσισε όπως ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, καθώς και η συνεργάτιδα του Μαρία Σολομωνίδου και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος, να αφεθούν ελεύθεροι.

Στο σκεπτικό της απόφασης καταγράφηκε ότι το αίτημα της αστυνομίας που ζητούσε την 8ήμερη κράτηση τους δεν στηριζόταν σε σαφή στοιχεία.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία τα οποία κατάθεσε η Αστυνομία ήταν ασαφή και αόριστα σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο δικαστής Χρίστος Χριστοδούλου, ανακοινώνοντας την απόφασή του, ανέφερε ότι δεν έχει πρόθεση να προβεί σε μικροσκοπική εξέταση και χαρακτήρισε ασαφή, αόριστη και ελλιπή τη μαρτυρία της Αστυνομίας που δεν αποδεικνύει τη διάπραξη των αδικημάτων.

Θεωρώ, είπε, πρόωρο το αίτημα της Αστυνομίας, οπότε απορρίπτω το αίτημά της για προσωποκράτηση των τριών προσώπων για οκτώ ημέρες και διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι.

Προηγούμενη ενημέρωση 15:26:

Η αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση συναυλίας του Σάκη Ρουβά για την οποία συνελήφθησαν χθες ως ύποπτοι ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η συνεργάτιδα του Μαρία Σολομωνίδου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Σύφαντος ζήτησε προσωποκράτηση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Πιερής Νεοκλέους, επικεφαλής του κλιμακίου ΤΑΕ Αρχηγείου, ανέφερε ότι όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις της Αστυνομίας η συναυλία έγινε για κερδοσκοπικό και όχι για φιλανθρωπικό σκοπό.

Θα ληφθούν ακόμη 14 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 50 από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και από υπαλλήλους του Δήμου Πάφου.

Θα ζητηθεί επίσης αίτημα ελληνικής αρωγής από τις ελληνικές Αρχές για να διακριβωθούν οι συνθήκες διοργάνωσης της συναυλίας.

Θα ζητηθεί επιπλέον αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών των τριών υπόπτων ενώ κατασχέθηκαν και τεκμήρια από τα γραφεία της εταιρείας που διοργάνωσε τη συναυλία για να αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο ποινικολόγος Γεώργιος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Βέργα, ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Πάφου ούτε εισέπραξε ούτε κατείχε και ούτε χρησιμοποιούσε οποιοδήποτε ποσό από τις χορηγίες της συναυλίας και διερωτήθηκε γιατί ο πελάτης του διέπραξε αδίκημα περί συνωμοσίας.

Εξήγησε πως η συναυλία εντάχθηκε στο “Πολιτιστικό Παράθυρο” του Δήμου Πάφου και για αυτό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε απαλλαγή από το φόρο θεάματος.

Διερωτήθηκε αφού η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε τη διοργάνωση της συναυλίας, τότε γιατί ο Δήμαρχος Πάφου πρέπει να εμπλέκεται στα χρήματα που εισπράχθηκαν και στην κατάθεσή τους.

Η δικαστική διαδικασία διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί με την αντεξέταση του Πιερή Νεοκλέους από τον Μιχάλη Πική, συνήγορο υπεράσπισης των Σολομωνίδη και Σύφαντου.

Πηγή: ΚΥΠΕ