Αυτό είναι το νέο Google Nexus 6 (pics)

{loadposition ba_textlink}

Το νέο κορυφαίο τηλέφωνο της Google, Nexus 6, είναι πλέον εδώ. Ο κολοσσός του διαδικτύου, αντί για συνέντευξη Τύπου, αρκέστηκε φέτος σε ένα απλό δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση του νέου smartphone Nexus 6.

Για την κατασκευή του νέου Nexus 6, η Google συνεργάστηκε με τη Motorola, εγκαταλείποντας την LG.

Η συσκευή δανείζεται πολλά στοιχεία στο σχεδιασμό του από τη δεύτερη γενιά του Moto X, όπως την μικρή καμπύλη στο πίσω μέρος και το τελείωμα αλουμινίου.

Το Nexus 6 διαθέτει οθόνη Quad HD 5,96 ιντσών, με ανάλυση 1.440p. Στο εσωτερικό της συσκευής «τρέχει» ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 805, 2.7GHz, ενώ για τα γραφικά φροντίζει ένας Adreno 420. Επιπλέον, διαθέτει μνήμη RAM 3GB.

Τη συσκευή τροφοδοτεί με ενέργεια μια μπαταριά 3,220mAh, που σύμφωνα με την Google επαρκεί για 300 ώρες αναμονής και 24 ώρες ομιλία.

Όσον αφορά τις φωτογραφικές δυνατότητες, το Nexus 6 εξοπλίζεται με κάμερα 13 megapixel με φλας με δύο LED και μπροστινή κάμερα 2 megapixel.

Για τις ΗΠΑ, η προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου, ενώ η συσκευή θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων το Νοέμβριο.

Το Nexus 6 θα κοστίζει 649 δολάρια για την έκδοση με τα 32GB και 699 δολάρια για τα 64GB.

Η συσκευή θα «τρέχει» Android 5.0 Lollipop, όπως ακριβώς το σχεδίαζε η Google, χωρίς τα πρόσθετα που φορτώνουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Το νέο λειτουργικό Android έρχεται με ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης, με πιο φωτεινά χρώματα, μεγαλύτερη «διαύγεια» και πιο μινιμαλιστικό. Έχουν προστεθεί νέα εικονίδια, ενώ οι ειδοποιήσεις οργανώνονται με σειρά προτεραιότητας και εμφανίζονται ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.