Αναστασιάδης: “Καμία επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου” (vid)

{loadposition ba_textlink} 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ανέφερε πως η όλη κίνηση έχει ως σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να δημιουργηθεί μία αμφισβήτηση γύρω από τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως είναι αδιανόητη η όποια διαπραγμάτευση για δήθεν διαμοιρασμό των κοιτασμάτων του φυσικού πλούτου στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να υπάρξει πρώτα λύση στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε επίσης πως “προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για λύση, αλλά κάτω από εκβιασμούς και απειλές αυτό είναι αδιανόητο”.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι ευχατιστημένος από την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως η ουσία είναι το τι γίνεται σε παρασκηνιακό επίπεδο και όχι τι λέγεται δημόσια.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ήταν αρνητικός στο θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και υπογράμμισε πως στόχος όλων είναι το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το συντομότερο δυνατό.