Ανυπόστατο δημοσιεύμα για αποτυχημένο stress test Κυπριακής τράπεζας

{loadposition ba_textlink}

Ανυπόστατο χαρακτήρισε έγκυρη πηγή το δημοσίευμα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFΕ, σύμφωνα με το οποίο μια κυπριακή τράπεζα περιλαμβάνεται στις έντεκα τράπεζες, οι οποίες έχουν αποτύχει τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ίδια πηγή, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος ως ανυπόστατους, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να έχει αποτύχει τα τεστ αντοχής μια κυπριακή τράπεζα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν ανεπίσημα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το πρακτορείο EFE ανακοίνωσε ότι έντεκα τράπεζες από έξι ευρωπαϊκές χώρες θα αποτύχουν τα τεστ αντοχής.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τις τράπεζες Banco Popolare, Monte dei Paschi και Banca Popolare di Milano (Ιταλία), την Alpha Bank, Piraeus Bank και Eurobank (Ελλάδα), την Millennium BCP (Πορτογαλία) και την Dexia (Βέλγιο).

Σύμφωνα με το EFE, στον κατάλογο περιλαμβάνονται και δύο αυστριακές τράπεζες (η μια είναι η Erste Bank και η δεύτερη δεν κατονομάζεται), καθώς και μια κυπριακή τράπεζα η οποία επίσης δεν κατονομάζεται.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι κάθε πληροφορία αυτή τη στιγμή είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων την Κυριακή.

Πηγή: ΚΥΠΕ