Αν.Εκτελεστικός Διευθυντής RCB: Η επιτυχία στα τεστ αντοχής ενισχύει την αξιοπιστία της

{loadposition ba_textlink}

Η ρωσική τράπεζα RCB εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι πέρασε, όπως αναφέρει, με επιτυχία την αξιολόγηση ποιότητας ενεργητικού (AQR) και τα τεστ αντοχής στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

“Οι δοκιμασίες αντοχής έδειξαν ότι ο δείκτης Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (Common Equity Tier 1) της Τράπεζας υπό το δυσμενές σενάριο, ξεπερνά στο διπλάσιο τις ελάχιστες προδιαγραφές”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η RCB.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της RCB Kirill Zimarin εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι “η επιτυχία στις δοκιμασίες αντοχής επιδεικνύει ότι η RCB διατηρεί τη σταθερότητά της και ενισχύει την αξιοπιστία της προς τους πελάτες της”.

Η διαθεσιμότητα σημαντικών αποθεματικών κεφαλαίων, όπως αναφέρει ο κ. Zimarin, θα επιτρέψει στην Τράπεζα να υλοποιήσει τα σχέδιά της για διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη, καθώς και να ενισχύσει τη δανειοδότηση Κυπριακών εταιρειών και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

“Οι πελάτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι απολαμβάνουν ύψιστα επίπεδα εξυπηρέτησης και ένα υψηλό βαθμό αξιοπιστίας από τη μεγαλύτερη διεθνή τράπεζα στην Κύπρο”, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ