Απεργία πείνας από 100 Σύριους πρόσφυγες στη Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Σε απεργία πείνας κατέρχονται από το πρωί 100 περίπου Σύροι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά τη διάσωση τους από τις κυπριακές Αρχές όταν η βάρκα που τους μετέφερε κινδύνεψε λόγω θαλασσοταραχής ανοικτά της Πάφου στις 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει στις 11 το πρωί μια ήρεμη διαμαρτυρία, αρνούμενοι ωστόσο να φάνε το πρόγευμα και αργότερα το γεύμα που τους σερβιρίστηκε.

Οι Σύροι ζητούν να φύγουν από την Κύπρο και να μεταβούν σε χώρες που επιθυμούν και που ήταν ο αρχικός τους προορισμός.

Όπως δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ, κάποιοι πίνουν νερό και βρίσκονται σε ήρεμη κατάσταση, ενώ στο χώρο υπάρχει γιατρός και νοσοκόμος που παρέχουν βοήθεια σε όποιον την χρειαστεί.

Είπε ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο του στρατόπεδο και χρησιμοποιούν σεντόνια προκειμένου να καλυφθούν από τον ήλιο.

Σήμερα το χώρο επισκέπτεται αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για επιθεώρηση του χώρου και των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Είπε ότι οι πρόσφυγες ευχαριστούν την Κυπριακή Δημοκρατία για τα όσα τους παρέχει, ωστόσο δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Κύπρο αλλά να μεταβούν σε άλλη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ