Απέτρεψαν “κοντραμπάντο” όπλων στη Λεμεσό… Tρεις συλλήψεις

{loadposition ba_textlink}

Κοντραμπάντο όπλων απέτρεψε η Αστυνομία Λεμεσού μετά τον εντοπισμό διπλοκάμπινου οχήματος, την ώρα που οι επιβαίνοντες σ’ αυτό ετοιμάζονταν να ανταλλάξουν όπλα για το ποσό των πεντέμιση χιλιάδων ευρώ. Τρία πρόσωπα συνελήφθηκαν, ένας καταζητείται. Το κοντραμπάντο συμφωνήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. Μάλλον απετράπη εκγληματική ενέργεια. Ψάχνουν να δουν για ποιόν κτύπαγε η καμπάνα.

Η πληροφορία έφθασε στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου και έκανε λόγο για κοντραμπάντο όπλων που θα γινόταν σε οικόπεδο δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά την έξοδο Ύψωνα λίγο μετά τις τρεις σήμερα το μεσημέρι. Το κοντραμπάντο αφορούσε την αγορά δύο όπλων τύπου Μ58 για το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός έτσι και με άκρα μυστικότητα στήθηκε επιχείρηση παρακολούθησης ύποπτου διπλοκάμπινου οχήματος στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα. Οπλισμένα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού, του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λεμεσού τους χάλασαν τα σχέδια.

Πιστοί στο ραντεβού τους και όπως είχαν αναφέρει οι πληροφοριοδότες της αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στην αγοραπωλησία των όπλων έφτασαν στο ραντεβού, ένα διπλοκάμπινο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα και ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άλλος.

Αμέσως οι αστυνομικοί επέδραναν και ανέκοψαν την πορεία των οχημάτων. Το ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατάφερε να διαφύγει, ενώ το διπλοκάμπινο στο οποίο επέβαιναν τα τρία πρόσωπα που συνελήφθηκαν, ανακόπηκε.

Τα μέλη της αστυνομιας πέρασαν χειροπέδες σε τρία πρόσωπα, ένα 48χρονο Ελλαδίτη, και δύο Ελληνοκύπριους 49 και 56 ετών, ενώ καταζητείται και τέταρτος, ένας Ελληνοκύπριος 47 ετών. Και οι τέσσερις έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία για σοβαρές υποθέσεις και μάλιστα υπήρξαν κατάδικοι στις Κεντρικές Φυλακές. Τα στρατιωτικά όπλα έχουν παραληφθεί και έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να διαφανεί κατά πόσον έχουν έγκληματικό παρελθόν.

Αν και οι ανακρίσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοντραμπάντο στήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές ασφαλείας καθώς εάν όντως η πληροφορία αληθεύει ενδεχομένως στόχος των αγοραστών ήταν η διάπραξη εγκληματικής ενέργειας, ίσως και φόνου. Μάλιστα οι ανακριτές άρχισαν να ψάχνουν το πρόσωπο που ενδεχομένως να ήταν και ο στόχος των εγκληματιών.

ΠΗΓΗ: gazzettacy.com – Επίσημος συνεργάτης του 24Η.