Από Δευτέρας “τα σπουδαία” για την υπόθεση Βέργα

{loadposition ba_textlink}

Την Δευτέρα αναμένεται να έχει στα χέρια της η αστυνομία τα στοιχεία που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως «η ανακριτική ομάδα που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση εργάζεται συνεχώς με εντατικούς ρυθμούς έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εξετάσεις για αυτή την υπόθεση».

«Όπως είναι γνωστό», είπε, «υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο τελεί υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών. Εχουν δώσει καταθέσεις συγκεκριμένα πρόσωπα, έχουν ανακριθεί στο ΤΑΕ Πάφου και έχει επίσης εκδοθεί διάταγμα για άρση του τραπεζικού απορρήτου, το οποίο θα επιδοθεί στις τράπεζες τη Δευτέρα έτσι ώστε να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία», ανέφερε.

«Ενόψει αυτή της εξέλιξης», συνέχισε, «όταν πάρουμε τα στοιχεία από τις τράπεζες, αυτά θα αξιολογηθούν και θα συγκριθούν με τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στο φάκελο, γιατί οι εξετάσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο για αυτή την υπόθεση και βεβαίως θα αξιολογηθούν όλα έτσι ώστε αυτή υπόθεση να ολοκληρωθεί».

Ερωτηθείς εάν το διάταγμα κράτησης τους Δημάρχου Πάφου, που εκπνέει τη Δευτέρα, θα ανανεωθεί, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από τη μελέτη των στοιχείων”, προσθέτοντας πως “σίγουρα οι ανακριτές θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να δουν τί στοιχεία υπάρχουν, θα ενημερωθεί σίγουρα η Νομική Υπηρεσία με την οποία έχουμε συνεργασία για να δούμε κατά πόσον δικαιολογείται να ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησης ή κατά πόσο θα αφεθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο ελεύθερο και να συνεχιστούν οι εξετάσεις».

Ο κ. Αγγελίδης ρωτήθηκε και για το κατά πόσο συνδέεται η αποστολή απειλητικών μηνυμάτων με την υπόθεση Aristo. Ανέφερε πως «παρόλο που είναι μια υπόθεση ξεχωριστή, λόγω των γεγονότων βεβαίως υπάρχει σύνδεση αυτής της υπόθεσης με την προηγούμενη».

«Η θέση μας», είπε, «είναι ότι εξετάζονται όλα τα στοιχεία πολύ προσεκτικά, με μεθοδικότητα, οι ανακριτές εργάζονται συνεχώς, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν” τις εξετάσεις.

Όσον αφορά την υπόθεση που αφορά τη συναυλία του Σάκη Ρουβά, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «είναι μια ξεχωριστή υπόθεση. Είμαστε στο προκαταρκτικό στάδιο των εξετάσεων, έχουν ληφθεί όντως κάποιες καταθέσεις και θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξετάσεις που θα γίνουν, έτσι ώστε να δούμε ποιά πρόσωπα θα πρέπει να ανακριθούν για αυτή την υπόθεση», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ