Από μεθυσμένο οδηγό εκχιονιστικού σκοτώθηκε ο Μαρζερί

{loadposition ba_textlink}

Ο οδηγός του εκχιονιστικού οχήματος που συγκρούστηκε με το Φάλκον – 50 στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Ρωσίας ήταν μεθυσμένος, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ταςς εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Βλαντιμίρ Μαρκίν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ο κ. Μάρκιν ανέφερε ότι «προς το παρόν οι ανακριτές έχουν ήδη ανακαλύψει ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού οχήματος ήταν μεθυσμένος. Στο μεταξύ, είναι πιθανόν να παρθεί απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα αρκετοί υπάλληλοι του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια των ερευνών».

Το περιφερειακό τμήμα συγκοινωνιών Μόσχας της Ερευνητικής Επιτροπής έχει ανοίξει ποινική υπόθεση για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας εναέριας κυκλοφορίας και των κανόνων κατεύθυνσης αεροσκαφών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ή περισσότερων ανθρώπων λόγω αμέλειας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας, το τετραθέσιο Falcon που κατευθυνόταν από τη Μόσχα στο Παρίσι συγκρούστηκε στις 22.57 ώρα Κύπρου κατά τη διάρκεια της απογείωσής του στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας με εκχιονιστική μηχανή, έπιασε φωτιά και έπεσε στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Τρία μέλη του πληρώματος και ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου Τοτάλ Κριστόφ ντε Μαρζερί σκοτώθηκαν από τη συντριβή.

Οι ανακριτές ερευνούν ως αίτια της συντριβής πιθανά λάθη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και στις κινήσεις του οδηγού του εκχιονιστικού. Έχουν κατασχεθεί τεχνικά έγγραφα για το αεροσκάφος και δείγματα καυσίμων, ανέφερε στο Ταςς ο κ. Μαρκίν.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του κ. ντε Μαρζερί.

Πηγή: ΚΥΠΕ


 

Το ιδιωτικό του τζετ έπεσε στη Μόσχα μετά από σύγκρουση με εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total, επιβεβαίωσε τις πρωινές ώρες της Τρίτης το θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου, του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαργκερί σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

“Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα” αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

“Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί” αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

“Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση της Total.

Η γαλλική εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα αυτό να προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon jet-50.

Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου πάντως ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο “Big Moustache” λόγω του πάχους που είχε το χαρακτηριστικό του λευκό μουστάκι ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό γίγαντα του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.