ΑΠΟΕΛ: Η προτροπή του Δώνη και o Χαραλαμπίδης

{loadposition ba_textlink}

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης, πάντως είναι κατά της στοχοποίησης παικτών από την εξέδρα και το έχει δηλώσει.

Σε ανύποπτη στιγμή, στο τέλος της περσινής σεζόν και στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Esquire, ο Γιώργος Δώνης είχε πει τα ακόλουθα – χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί σχετικά: “Και θέλω να πω κάτι, επειδή κατά τη διάρκεια της σεζόν στοχοποιήθηκαν κάποιοι παίκτες από τον κόσμο. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους, γιατί στο τέλος αυτός που βλάπτεται είναι η ομάδα. Δεν γίνεται ένας παίκτης κακός από ένα παιχνίδι, όπως δεν γίνεται και ένας προπονητής κακός από ένα παιχνίδι”.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ γνωρίζει πως η στοχοποίηση παικτών μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Βέβαια, ο Χαραλαμπίδης έχει μάθει να ζει δεχόμενος κριτική από μία μερίδα φιλάθλων των “γαλαζοκίτρινων” που προφανώς διαγράφουν την τεράστια προσφορά του…

Μάλιστα σε συνέντευξή του στο Balla, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, σε ερώτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, είχε αναφερθεί και στους επικριτές του. Μας είχε πει τότε: “Πρώτα ο Θεός, να είμαι υγιής. Νιώθω αρκετά δυνατός στο γήπεδο. Προπονούμαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχουν βέβαια καλές και κακές στιγμές. Ο κόσμος βλέπει πολλά χρόνια τον Χαραλαμπίδη στο γήπεδο, κάποιοι ίσως βαριούνται, κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά του… Εγώ από την πλευρά μου δίνω πάντα το άπαν των δυνατοτήτων μου για τον ΑΠΟΕΛ. Είμαι από τα 8 μου σ’ αυτή την ομάδα. Την αγαπώ όσο κανείς άλλος. Γνωρίζω ποιος είναι ο ΑΠΟΕΛ. Όσο νιώθω δυνατός, όσο θεωρώ ότι μπορώ να ανταγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να παίζω για το καλό της ομάδας, θα συνεχίσω να το κάνω. Φέτος θέλω να έχω μία καλή χρονιά και φυσικά να αγωνίζομαι, όπως θέλουν όλοι, γιατί είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω”.

Θα μπορούσε να μιλάει με πικρία για όσους ξεχνούν, αλλά δεν το κάνει. Η κριτική προς τον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ… αναβίωσε μετά τον αγώνα με την Παρί. Ο Χαραλαμπίδης έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή, λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, όπως έγινε γνωστό μετά το παιχνίδι. Ενοχλήσεις όμως που τον ταλαιπωρούν από το διάστημα που βρισκόταν στην Εθνική ομάδα, όπως πληροφορείται το Balla… Πιθανόν να είχε αποφευχθεί η κριτική αυτή τη φορά -ακόμη και η αμφισβήτηση του τραυματισμού του από κάποιους…- αν είχε γίνει γνωστό εξ’ αρχής το πρόβλημα.

Πηγή: balla.com.cy