Απόλλων: Ουσία εδώ και τώρα… έστω και με πολλά προβλήματα

{loadposition ba_textlink}

Βέβαια, από την 27η Σεπτεμβρίου όταν ο Απόλλωνας κέρδισε με 4-0 τον Οθέλλο Αθηαίνου στο Τσίρειο Στάδιο (τελευταία νίκη της Λεμεσιανής ομάδας) έγινε μονάχα ακόμη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ και δύο αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ.

Υπήρξε αυτή η μακρά διακοπή του πρωταθλήματος, για 20 μέρες περίπου, ενώ συνέπεια των ηττών από Βιγιαρεάλ και Σαλαμίνα ήρθε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα η οποία δεν μπήκε με το δεξί μιας και έχασε με το βαρύ 5-0 μέσα στο Μπορούσια Παρκ από την Γκλάντμπαχ την περασμένη Πέμπτη.

Έτσι, τόσο ο Ιοάν Αντόνε όσο και γενικότερα ο Απόλλωνας ψάχνουν την πρώτη τους νίκη μετά την αλλαγή που έγινε στην τεχνική ηγεσία και άπαντες θεωρούν και βλέπουν ότι το βράδυ η Λεμεσιανή ομάδα θα μπορέσει, θα καταφέρει να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του Εθνικού Άχνας μέσα στο Τσίρειο Στάδιο. Η αναμέτρηση ξεκινάει η ώρα 21:00 και με αυτήν θα ολοκληρωθεί η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από τη στιγμή που ο Απόλλωνας είδε στα παιχνίδια του Σαββατοκυρίακου ότι κέρδισε ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ, αυξάνοντας έστω και προσωρινά μέχρις ότου ολοκληρωθεί το βραδινό παιχνίδι τη μεταξύ τους διαφορά, πήραν τρίποντα Ομόνοια και Ανόρθωση, ενώ πρόσθεσαν ακόμη ένα βαθμό στη συγκομιδή τους ΑΕΚ και ΑΕΛ, τότε γίνεται αντιληπτό από όλους στο κυανόλευκο οικοδόμημα ότι απαραιτήτως η ομάδα θα πρέπει να πάρει την ουσία με όποιον τρόπο και εάν έρθει το βράδυ απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο Εθνικό Άχνας.
Το βραδινό παιχνίδι για τον Απόλλωνα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς αντί να λιγοστεύουν τα αγωνιστικά προβλήματα αυτά γίνονται ολοένα και πιο πολλά. Εκτός αποστολής από το βραδινό παιχνίδι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έμειναν οι Ρομπέρ, Γκουλιόν, Κυριάκου, Γκριγκόρε, Παναγιώτου, Νικολάου και Φανή. Επίσης, δεν είναι πλήρως έτοιμος ο Βασιλείου, ενώ ο Χαμντανί «κουβαλάει» πρόβλημα κάκωσης στον έσω πλάγιο.

Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν δημιουργήσει έντονο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία. Ερωτηματικά αρκετά για το πλάνο που προτίθεται να παρατάξει ο Ιοάν Αντόνε. Τα βασικότερα αφορούν το αριστερό άκρο της άμυνας και τους ανασταλτικούς χαφ.

Ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Μερκής και Αντράντε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στυλιανού ή Μούλντερ στο δεξί αμυντικό άκρο. Οι Παπουλής, Ρέζεκ, Τουράμ, Λόπεζ διεκδικούν τις δύο θέσεις στις πτέρυγες του κέντρου. Σανγκόι και Γκίε αναμένεται να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Για το αριστερό αμυντικό άκρο ο Ιοάν Αντόνε θα «πειραματιστεί» αρκετά έχοντας ως πιθανές επιλογές αυτές των κεντρικών αμυντικών της ομάδας (Μερκή, Αντράντε, Αγγελή, Ιντζίδη), Παπουλή, ή κάποιων από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, είτε Κύπριους είτε ξένους. Για το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Μεριέμ ενώ ο δεύτερος θα είναι κάποιος εκ των Στογιάνοβιτς, Ρόσα, Φαμπρίς…

Όλα αυτά ένα πιθανό σενάριο. Η απάντηση για το πλάνο που αποφάσισε τελικά να παρατάξει ο Ιοάν Αντόνε το βράδυ στο Τσίρειο Στάδιο θα δοθεί λίγη ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Πηγή: balla.com.cy