Αρίντς: Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι Ε/Κ να εγκαταλείψουν το τραπέζι διαλόγου

{loadposition ba_textlink}

Δεν υπάρχει κανένας λόγος η ε/κ πλευρά να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και εκτίμησε ότι κάποιοι ενοχλούνται επειδή η Τουρκία μεγαλώνει.

“Εγκατέλειψαν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων επειδή η Τουρκία διεξάγει έρευνες για πετρέλαιο. Τι ευτυχία σε μας αν κάνουμε κάτι τόσο σημαντικό που τους τρομάζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάθισε στο τραπέζι, μίλα, και αν είναι να γίνει κάτι μαζί στην Κύπρο κάνε το”, είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

“Αλλά εμείς γίναμε ενοχλητικοί. Παλαιότερα υπήρχε μια διαφήμιση για τα μπλου τζιν. `Μεγαλώνουμε πολύ`, έλεγε. Η Τουρκία με αυτά που κάνει λένε `αυτοί μεγαλώνουν πολύ`. Και γι αυτούς είναι κίνδυνος. `Αν μεγαλώνουν πολύ, πρέπει να γίνει κάτι`. Οι τελευταίες διαφωνίες, η σύγχυση από έξω, οι λογαριασμοί στο εσωτερικό, οι παγίδες, όλα αυτά γίνονται για να εμποδίσουν την Τουρκία. Οι φωτισμένοι ξέρουν να κάνουν αυτούς τους λογαριασμούς και να παίρνουν τα μέτρα τους”, είπε ο κ. Αρίντς.

Πηγή: ΚΥΠΕ