Άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Σάββα Βέργα

{loadposition ba_textlink} 

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα εξασφάλισε η Αστυνομία και μέχρι αύριο το αργότερο, ενδεχομένως και σήμερα, να έχει στη διάθεση τις όλες τις σχετικές πληροφορίες τις οποίες και θα συγκρίνει, στο πλαίσιο των εξετάσεων που διεξάγει, με τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του στους ανακριτές ο Δήμαρχος Πάφου.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε σε σχέση με την υπόθεση με τα ενοχλητικά και απειλητικά τηλεφωνήματα ότι οι εξετάσεις που διεξάγει η Αστυνομία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σημείωσε ότι τα δύο πρόσωπα τα οποία τελούν υπό κράτηση, θα αφεθούν, μετά από σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί,  χωρίς στο παρόν στάδιο να κατηγορηθούν γραπτώς αλλά και πως νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία σύσκεψη με τη συμμετοχή μελών της ανακριτικής ομάδας και του ΤΑΕ Αρχηγείου στην οποία συζητήθηκε η υπόθεση με τους νομικούς λειτουργούς και λήφθηκαν αποφάσεις με σημαντικότερη αυτή για άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Ο κ. Αγγελίδης εξήγησε ότι έχει ήδη δοθεί σχετική ειδοποίηση προς τον παροχέα υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας του Δημάρχου Πάφου, υποδεικνύοντας πως αφού η Αστυνομία λάβει, το αργότερο μέχρι αύριο – ενδεχομένως και σήμερα, τα σχετικά στοιχεία, θα προχωρήσει στην εξέταση – σύγκριση των στοιχείων σε σχέση με το περιεχόμενο της κατάθεσης που έχει δώσει ο κ. Βέργας την Παρασκευή όσο και γενικότερα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν στο φάκελο της υπόθεσης.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πάφου, ο κ. Αγγελίδης αφού ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία πάντα διερευνά τις υποθέσεις κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο «αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και μαρτυρίες και χωρίς εκπτώσεις για κανένα», σημείωσε πως ενόψει και του ότι η υπόθεση συνεχίζει να διερευνάται, δεν θα ήταν φρόνιμο να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες και πληροφορίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις ανακρίσεις και τις εξετάσεις που υπολείπονται.

«Και σίγουρα» πρόσθεσε, «δεν θα εισέλθουμε στη μέση μιας αντιπαράθεσης μεταξύ των οποιονδήποτε».

Ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι από την αρχή διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης από τις 28 Σεπτεμβρίου, «παρακολουθούνται όλες οι ενέργειες που γίνονται και όταν στο τέλος ολοκληρωθεί ο φάκελος, θα μελετηθούν οι ενέργειες που έχουν γίνει».

«Στο παρόν στάδιο, έχοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα και εξελίξεις δεν θα προβούμε σε οποιοδήποτε σχόλιο και ο λόγος είναι απλός, για να μην επηρεαστούν για οποιοδήποτε λόγο οι ανακρίσεις» εξήγησε.

Έκρηξη έξω από το Σύνδεσμο Διαιτητών

Σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε κτίριο όπου στεγάζεται εστιατόριο αλλά και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι η Αστυνομία προσπαθεί στο παρόν στάδιο να εξακριβώσει κατά πόσο ο στόχος της έκρηξης ήταν ο Σύνδεσμος Διαιτητών ή το εστιατόριο.

«Θα ληφθούν καταθέσεις τόσο από τους ιδιοκτήτες, ένοικους και υπευθύνους των υποστατικών και ασφαλώς από το Σύνδεσμο Διαιτητών έτσι ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες» είπε, υποδεικνύοντας ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, και με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν αλλά και τις πληροφορίες που ήδη υπάρχουν να προχωρήσει στον εντοπισμό των δραστών ή και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Εμπρησμός αυτοκινήτων στη Λεμεσό

Σε ό,τι αφορά τέλος την υπόθεση εμπρησμού 17 συνολικά αυτοκινήτων στη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, οι πυρκαγιές στα εν λόγω αυτοκίνητα ξέσπασαν διαδοχικά μεταξύ των ωρών 00:00 και 02:00 της Δευτέρας.

Ανέφερε ότι από τους εμπρησμούς ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, 6 υπέστησαν σοβαρές ζημιές και άλλα εφτά ελαφρές ζημιές.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως για την υπόθεση συνελήφθη άτομο ηλικίας 34 ετών εναντίον του οποίου εκδόθηκε από το Δικαστήριο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης.

Σημείωσε ωστόσο πως μέχρι στιγμής ο 34χρονος δεν έχει αναφέρει οτιδήποτε και πως θα ανακριθεί εκ νέου εντός της ημέρας αλλά και ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ