Αρχιεπίσκοπος: “Τα φαγοπότια πρέπει να σταματήσουν”

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συνάντηση του με τον νέο επίτροπο για θέματα αποδήμων Φώτη Φωτίου ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι αυστηρή και θα πρέπει επιτέλους “να σταματήσουν τα φαγοπότια”.

Όπως είπε η Κύπρος ήρθε στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται σήμερα επειδή φαίνεται να συμμετέχουν πάρα πολλοί στις παρανομίες που γίνονται.

Επίσης κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να ανοίξει και τον φάκελο για το αποχετευτικό της Πάφου στο οποίο φαίνεται να έχουν “φαγωθεί πολλά εκατομμύρια”.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ανάφερε ότι θα πρέπει “κάποιοι να κάτσουν στο σκαμνί, ώστε να φοβηθούν και οι υπόλοιποι”.

Ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζει την απόφαση του ΠτΔ για αναστολή συμμετοχής στις συνομιλίες

Τη στήριξη του στην απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις λόγω των τουρκικών απειλών στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, ο οποίος σχολίασε επίσης τις εξελίξεις στον Δήμο Πάφου.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, σχετικά με τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ορθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την απόφαση να μην μετέχει πλέον στις συνομιλίες.

“Συμφωνώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είμεθα αποφασιστικοί, πρέπει να πατούμε πόδι, και πρέπει να δίδουμε το μήνυμα στην άλλη πλευρά, και δη στην Αγκυρα, ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται ούτε να μας εκφοβίσουν ούτε να μας πιέσουν για να δεχτούμε απαράδεκτες καταστάσεις”, είπε.