Ασκήσεις Ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου και του Αποστόλου Αντρέα.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος η Ρωσία δέσμευσε συνολικά 4,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα τα οποία έχουν δεσμευτεί για τις ασκήσεις στις οποίες θα γίνουν δοκιμαστικές βολές με ρουκέτες μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα οι περιοχές οι οποίες έχουν δεσμευτεί ξεκινούν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τον Απόστολο Ανδρέα και φτάνει σε απόσταση μέχρι και 90 χιλιόμετρα από το Κάβο Γκρέκο.

Αξίζει να τονιστεί ότι κατά την ημέρα έναρξης της άσκησης του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή η Τουρκία έχει εκδώσει μονομερή ναυτική οδηγία για κατεύθυνση του Μπαρμπαρός στο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ περιοχή όμως την οποία δέσμευσε η Ρωσία για την άσκηση.

Κατά την διάρκεια της άσκησης η Ρωσία δέσμευσε και την εναέρια ζώνη της Κύπρου σε ύψος μέχρι και 33,000 πόδια.

Εκτός από τις ασκήσεις των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή άσκηση θα πραγματοποιήσουν και το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα το Ισραήλ θα διενεργήσει άσκηση για αεροναυτικές ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου και οι οποίες θα επεκταθούν στα όρια των οικοπέδων 2,3 και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Επίσης και η Βρετανία στα πλαίσια των εξορμήσεων της από τις Βρετανικές Βάσεις κατά των τζιχαντιστών δέσμευσε πολλές από τις περιοχές του FIR της Κύπρου.