Αστυνομία: Εντάθηκαν οι έλεγχοι παγκύπρια

{loadposition ba_textlink}

Στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, της περιφρούρησης της δημόσιας τάξης και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, συνεχίστηκαν και χθες βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε παγκύπρια βάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην επαρχία Λευκωσίας, κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, διεξήχθη επιχείρηση από μέλη του ΟΠΕ και Τροχαίας Λευκωσίας όπου έγιναν έλεγχοι σε δύο ύποπτα οχήματα και έξι πρόσωπα. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 12 νυκτερινά κέντρα, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 11 φρουροί ασφαλείας, οι οποίοι είχαν τα έγγραφα και τις άδειες τους σε ισχύ, ενώ έγιναν πέντε καταγγελίες που αφορούν τον Περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο.

Στο πλαίσιο επιχείρησης για πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, ελεγχθήκαν συνολικά 113 οχήματα. Από τους ελέγχους προέκυψαν συνολικά 23 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Επιπλέον, διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης σε 107 οδηγούς, από τους οποίους έντεκα εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν.

Στην επαρχία Λεμεσού, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού διενεργήσαν χθες βράδυ έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, που πιστεύεται ότι μετατρέπονταν παράνομα σε μηχανές τυχερού παιχνιδιού.

Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε 70 νυχτερινά κέντρα αναψυχής, καφενεία και άλλα υποστατικά, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν 19 καταγγελίες που αφορούν τον Περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο.
Στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, διενεργήθηκαν συνολικά 140 έλεγχοι αλκοόλης, από τους οποίους εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν 22 οδηγοί, οι οποίοι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, προέβηκαν σε ελέγχους τροχαίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν 58 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις. Διενεργήθηκαν επίσης 140 έλεγχοι οδηγών για αλκοόλη, από τους οποίους εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν έξι οδηγοί, που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Επίσης, ελέγχθηκαν 12 υποστατικά και έγιναν δύο καταγγελίες για κάπνισμα και μια για πρόκληση οχληρίας. Στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη του εγκλήματος, ελέγχθησαν συνολικά 160 οχήματα και 208 πρόσωπα, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε ύποπτο.

Στην επαρχία Λάρνακας, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο πλαίσιο επιχείρησης για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, διενήργησαν τροχονομικούς ελέγχους κατά τους οποίους ανακόπηκαν και ερευνήθηκαν 111 οχήματα και πρόεκυψαν εφτά καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Παράλληλα, έγιναν έλεγχοι από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας σε 12 υποστατικά, όπου προέκυψαν εφτά καταγγελίες που αφορούν τον Περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο.

Επίσης στο πλαίσιο επιχείρησης για πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, διενεργήθηκαν έλεγχοι 54 οχημάτων και 60 προσώπων, από τους οποίους δεν προέκυψε κάτι το ύποπτο.

Στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου προέβηκαν σε ελέγχους στην πόλη και επαρχία, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 17 υποστατικά και προέκυψε μια καταγγελία. Επίσης, από τους ελέγχους που αφορούσαν τροχαία αδικήματα, προέκυψαν 47 καταγγελίες.

Οι αιφνιδιαστικές, συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας.