Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ατζέντα Ελληνικής Τράπεζας

{loadposition ba_textlink}

Συνέρχεται το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν την δομή του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τα αποτελέσματα του ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2014.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρει ότι σχετικές ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα γίνουν μετά τη λήψη των αποφάσεων του ΔΣ.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΣ της Τράπεζας μετά από συνεδρία του στις 24 Σεπτεμβρίου έλαβε προκαταρκτική απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης.

«Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποσκοπεί στην υποστήριξη του επιχειρηματικού σχεδίου της Ελληνικής Τράπεζας και ταυτόχρονα στην ενίσχυση των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας. Τα κεφάλαια υπόκεινται, μεταξύ άλλων, στην άσκηση συνολικής αξιολόγησης της ΕΚΤ», αναφέρεται ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η ίδια ανακοίνωση σημείωσε πως η τελική δομή της έκδοσης, καθώς και τις άλλες λεπτομέρειες της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένου του ύψους και της τιμής έκδοσης θα καθοριστούν όταν τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης θα είναι διαθέσιμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ