Δεν αναμειγνύεται στο παρόν στάδιο η Γενική Εισαγγελία στην υπόθεση των αξιογράφων

{loadposition ba_textlink}

Στην σημερινή διαδικασία εμφανίστηκε στο δικαστήριο η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ξένια Ξενοφώντος προσθέτοντας ότι η εν λόγω διερεύνηση της υπόθεσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 2 μηνών οπότε και ο Γενικός Εισαγγελέας θα είναι σε θέση να αποφασίσει κατά πόσον θα υιοθετήσει την υπόθεση και θα διευρύνει τις κατηγορίες και τους κατηγορούμενους ή αν θα την εντάξει σε νέα υπόθεση που θα καταχωρηθεί ή αν θα την αφήσει να συνεχίσει ως έχει.

Ο δικηγόρος του παραπονούμενου Κώστας Μελάς ζήτησε αναβολή της υπόθεσης για δύο μήνες ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Οι δικηγόροι της λαϊκής τράπεζας , δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα του δικηγόρου του παραπονούμενου ενώ αντίθετα οι δικηγόροι των Βγενόπουλου , Μπουλούτα και Κουννή , έφεραν ένσταση ισχυριζόμενοι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πελατών τους για δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να δώσει άλλη αναβολή καθώς με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιον του θεωρεί πως το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείτο αν παραμείνει σε εκκρεμότητα η υπόθεση για άλλους δυο μήνες.

Ως εκ τούτου διέταξε όπως ακουστούν προδικαστικές ενστάσεις των Βγενόπουλου και Μπουλούτα στις 21 Οκτωβρίου στις 8 και 30 το πρωί.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το δικαστήριο επέτρεψε στο Ελλαδίτη δικηγόρο του Βγενόπουλου να αγορεύσει συμπληρωματικά στα όσα είχε αναφέρει ο Κύπριος δικηγόρος του Ανδρέας Γιωρκατζής .

Επίσης, προκλήθηκαν διαξιφισμοί μεταξύ των δικηγόρων για την ημερομηνία ορισμού της υπόθεσης .

Η ποινική υπόθεση με αριθμό 18567/12 ήταν ορισμένη για σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αναφορικά με τα αξιόγραφα.

Πηγή: ΚΥΠΕ