Δείτε εικόνες από τη νέα μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη (vid)

{loadposition ba_textlink}

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαιτώντας τη διεξαγωγή πρόωρων περιφερειακών εκλογών, αφότου η κυβέρνηση της Καταλονίας αναγκάστηκε να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 9ης Νοεμβρίου για την ανεξαρτησία της περιοχής υπό την πίεση της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη.


Cant dels Segadors a plaça Catalunya από vilawebtv

Περίπου 110.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης σε μια ογκώδη πολιτική διαμαρτυρία υπό τον τίτλο “τώρα είναι η ώρα” και η οποία διοργανώθηκε από το Omnium Cultural – μια καταλανική πολιτιστική ένωση – και την Εθνοσυνέλευση της Καταλονίας (ANC), η οποία αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία. Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Καταλονίας, φορώντας κίτρινες μπλούζες και κουνώντας την καταλανική σημαία, ενώ μετέφεραν πανό που έγραφαν “τώρα είναι η ώρα” και “είμαστε έτοιμοι”.

“Θέλουμε την ανεξαρτησία μας γιατί πληρώνουμε περισσότερα χρήματα στην Ισπανία και η οποία δεν επιστρέφει τίποτα σε μας” είπε ένας διαδηλωτής. “Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε πρόθυμοι να ψηφίσουμε και να κερδίσουμε την ανεξαρτησία μας” πρόσθεσε ένας άλλος συμμετέχοντας στη διαδήλωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας Αρτούρ Μας ακύρωσε το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας που θα διεξαγόταν στις 9 Νοεμβρίου και δήλωσε ότι θα διενεργηθεί μια εναλλακτική ψηφοφορία την ίδια ημερομηνία, για να καθοριστεί το επίπεδο υποστήριξης της απόσχισης.