Τι υποστήριξε ο Σάββας Βέργας στη κατάθεση του (vids)

{loadposition ba_textlink}

Σε ρεπορτάζ των ειδήσεων του MEGA και της Ντίνας Κλεάνθους υποστηρίχτηκε ότι για σχεδόν 7 ώρες ανακρινόταν ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σχετικά με την υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων.

Δείτε στο βίντεο τι φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το Δελτίο Ειδήσεων του MEGA ο Σάββας Βέργας στους ανακριτές.

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο Σάββας Βέργας στο δελτίο ειδήσεων.

Δεν στάληκαν από τον Ηλία Σολομωνίδη τα απειλητικά μηνύματα, εκτιμούν οι ανακριτές

Oλοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου σύσκεψη υπό τον βοηθό Αρχηγό αστυνομίας Λάμπρο Θεμιστοκλέους, κατά την οποία αξιολογήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης των απειλητικών μηνυμάτων που σχετίζονται με την υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ οι ανακριτές, με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, εκτιμούν ότι τα απειλητικά μηνύματα δεν έχουν σταλεί από τον Ηλία Σολομωνίδη, όπως ο ίδιος παραδέχεται, αλλά από την κόρη του Μαρία, υπάλληλο του δήμου Πάφου στην οποία ανήκει το κινητό που χρησιμοποιήθηκε και το οποίο σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία φαίνεται να είχε χρησιμοποιήσει μόλις λίγα λεπτά πριν από την αποστολή των τεσσάρων συνολικά απειλητικών μηνυμάτων. Το κινητό αυτό τηλέφωνο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η αστυνομία έχει ζητήσει και έχει εξασφαλίσει διάταγμα άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του δημάρχου Πάφου τα οποία θα αντιπαραβληθούν με όσα ο ίδιος ανέφερε στην πολύωρη ανακριτική του κατάθεση χθες βράδυ, τα όσα οι δυο ύποπτοι για την υπόθεση έχουν αναφέρει, αλλά και σε σχέση με υπάρχοντα δεδομένα που έχουν εξασφαλιστεί ήδη από την CYTA, την εταιρεία στην οποία ανήκει η κάρτα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας που έχει χρησιμοποιηθεί για να αποσταλούν τα μηνύματα αυτά.

Οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία άρχισαν να αξιολογούν το περιεχόμενο της ανακριτικής κατάθεσης του δημάρχου Πάφου και ανάλογα και με τα υπόλοιπα στοιχεία που αναμένονται, αλλά και μέσα από άλλες καταθέσεις που λαμβάνονται από πρόσωπα που φαίνεται να είχαν επικοινωνήσει με τα πρόσωπα που εμπλέκονται το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου που είχαν σταλεί τα μηνύματα, ίσως προκύψουν τις επόμενες μέρες νέα δεδομένα.