Δήμος Πάφου: “Ο Δήμος Λευκωσίας να επαναδιαπραγματευθεί για τα φώτα τροχαίας ή λεφτά…γιοκ!”

{loadposition ba_textlink}

Ένα ποσό που προσεγγίζει τις 40 χιλιάδες ευρώ ετησίως και το οποίο από το 1982 ο Δήμος Πάφου καταβάλλει στον Δήμο Λευκωσίας για την συντήρηση και επιδιόρθωση των φώτων τροχαίας εντός των δημοτικών του ορίων, τίθεται πλέον προς επαναδιαπραγμάτευση με απόφαση της δημοτικής αρχής Πάφου από τις 15 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε επίσης

Χωρίς φώτα τροχαίας κινδυνεύουν να μείνουν ολόκληροι Δήμοι

Δήμαρχος Έγκωμης στο 24Η: “Θα καταβληθούν τα οφειλόμενα”


Αυτό αναφέρουν με δηλώσεις τους δημοτικοί παράγοντες, σχολιάζοντας την επιστολή του Δήμου Λευκωσίας προς όλους τους Δήμους της Κύπρου για τα οφειλόμενα προς αυτόν ποσά για την συγκεκριμένη υπηρεσία.Ο Δήμος Πάφου, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, αποφάσισε να απαιτήσει από την Λευκωσία την διαγραφή μέρους των οφειλομένων και την επαναδιαπραγμάτευση του ποσού που απαιτείται για την συγκεκριμένη εργασία, κρίνοντας ότι ο Δήμος Λευκωσίας εκμεταλλεύεται την προνομιακή του κατάσταση στο θέμα της διατήρησης αποθήκης και ανταλλακτικών για τα συστήματα των φώτων τροχαίας.

Οι αρμόδιοι του Δήμου Πάφου εμφανίζονται πρωτίστως ενοχλημένοι εδώ και αρκετό καιρό για το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Λευκωσίας χρεώνει ετησίως την Πάφο με το ποσό των 40 χιλιάδων, εντούτοις λόγω απόστασης ουσιαστικά ουδέποτε οι αρμόδιοι μεταβαίνουν από την πρωτεύουσα στην πόλη του Κινύρα για να ασχοληθούν με τη συμβατική τους υποχρέωση για έλεγχο και συντήρηση των φώτων τροχαίας.

“Αυτό που επί της ουσίας γίνεται εδώ και χρόνια”, τονίζουν, “είναι ότι οι αρμόδιοι της αποθήκης του Δήμου Λευκωσίας αποστέλλουν ανταλλακτικά σε περίπτωση βλαβών, τα οποία τοποθετούν και συντηρούν οι υπάλληλοι του Δήμου Πάφου. Για τον λόγο αυτό από το 2013 δεν καταβάλλουμε το ποσό που είχε συμφωνηθεί, ως μέτρο πίεσης, προκειμένου να αναγκασθούν οι αρμόδιοι του Δήμου Λευκωσίας να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για επιτόπιο έλεγχο και συντήρηση στην πόλη μας”.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου Πάφου αποφάσισε όπως ζητηθεί από τον Δήμο Λευκωσίας επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής συμφωνίας, υπό το πρίσμα του ότι την αντικατάσταση φθορών και τη συντήρηση κάνει ο Δήμος Πάφου πλέον, αλλά και την παραγραφή του υπολοίπου που έχει μείνει από τον περασμένο χρόνο.

Ο Δήμος Λευκωσίας λειτουργεί μονοπωλιακά στο θέμα, δεδομένου ότι μόνος αυτός σε όλο το νησί διατηρεί αποθήκη με στοκ ανταλλακτικών για τα συστήματα φώτων τροχαίας, με τα οποία τροφοδοτεί όλες τις τοπικές αρχές της Κύπρου, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την συντήρηση τους, πράγμα που ο Δήμος Πάφου φαίνεται ότι δεν απολαμβάνει λόγω απόστασης.

ΠΗΓΗ: pafosnet.com – Επίσημος συνεργάτης του 24Η.