Δύο επιπλέον νομοσχέδια απεστάλησαν για το πλαίσιο αφερεγγυότητας – Απομένει ακόμα ένα

{loadposition ba_textlink}

Επιπλέον δύο προσχέδια νομοσχεδίων για το νομοθετικό πλαίσιο αφερεγγυότητας, απέστειλε σήμερα το απόγευμα στα επιτελεία των κομμάτων το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες καλώντας παράλληλα τους εμπειρογνώμονες των κομμάτων σε συνάντηση στις 5 Νοεμβρίου για συζήτηση των δύο νομοσχεδίων.

Τα δύο νέα προσχέδια νομοσχεδίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορούν το νομοσχέδιο για την ρύθμιση του επαγγέλματος του Συμβούλου Αφερεγγυότητας και το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί πτωχεύσεως νόμο.

Στην απόφαση της στις 6 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τον υφιστάμενο νόμο περί πτωχεύσεως, η Βουλή , αφού σημειώνει ότι ο υφιστάμενος νόμος είναι αναχρονιστικός και δεν περιλαμβάνει τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτείται να έχει ένα σύγχρονο σύστημα αφερεγγυότητας, καλεί την εκτελεστική εξουσία όπως εισαχθεί “πρόνοια για απαλλαγή του οφειλέτη από το καθεστώς του πτωχεύσαντος καθώς και για την απαλλαγή του από τα εναπομείναντα χρέη του έπειτα από την πάροδο των τριών ετών”, νοουμένου ότι είναι συνεργάσιμος και καλόπιστος, έτσι ώστε να παρέχεται δεύτερη ευκαιρία στον χρεώστη για να επανενταχθεί στην οικονομία και την κοινωνία ως ένα παραγωγικό μέλος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, απομένει πλέον να αποσταλεί στα κόμματα από το ΥΠΟΙΚ μόνο ένα προσχέδιο νομοσχεδίου για να συμπληρωθεί το όλο πακέτο των έξι νομοσχεδίων που αφορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Στόχος είναι η ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου αφερεγγυότητας μέχρι το τέλος του 2014.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή το Υπουργείο είχε αποστείλει τα πρώτα τρία από τα έξι προσχέδια νομοσχεδίων για το νομοθετικό πλαίσιο αφερεγγυότητας. Η συζήτηση των τριών αυτών νομοσχεδίων με τους εμπειρογνώμονες των κομμάτων έχει οριστεί από το ΥΠΟΙΚ στις 31 Οκτωβρίου, το μεσημέρι.

Από πλευράς των κομμάτων έχουν οριστεί οι Κρις Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κολοκασίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Τάσος Γιασεμίδης εκ μέρους της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Πάρης Μαυρομμάτης εκ μέρος των Οικολόγων και Στέλιος Αμερικάνος εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΑΚΕΛ επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ