Εφημερίδες: “5 μήνες για καταδολίευση”

{loadposition ba_textlink}

Η απόφαση του Δικαστηρίου για 5 μήνες φυλάκιση στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου καθώς και ο προϋπολογισμός για την υγεία κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα.

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα ΕΔΩ.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Το πρώτο βράδυ στο Νοσοκομείο” η “Αλήθεια” γράφει ότι καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και λίγο μετά τη μεταφορά του στις φυλακές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος.

Αλλού αναφέρει ότι ανακριτές μεταβαίνουν στην Ελλάδα για λήψη καταθέσεων σε σχέση με τις έρευνες για την συναυλία Ρουβά στην Πάφο τον περασμένο Αύγουστο.Επίσης η “Α” στην πρώτη της σελίδα αναφέρεται στις διαβουλεύσεις στη Λευκωσία των ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας -Αιγύπτου.

Κάτω από τον τίτλο “Έτοιμη για αμυντική συμφωνία η Μόσχα” η “Σημερινή” αναφέρεται σε δήλωση του Ρώσου Πρέσβη ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας με την Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου μεταφέρθηκε από τις φυλακές στο ΓΝΛ μετά την καταδίκη του σε πέντε μήνες φυλάκιση.

Επίσης η “Σ” γράφει σε άλλο ρεπορτάζ στην πρώτη της σελίδα ότι η Κυβέρνηση έστειλε τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή για αποξένωση κρατικής γης και δημοσίων κτιρίων.

“5 μήνες για καταδολίευση” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του “Φιλελευθέρου” που γράφει ότι στην απόφασή της η δικαστής επισημαίνει πως ο κατηγορούμενος γνώριζε τη σημασία της ορθής φορολογικής δήλωσης και ότι δόλια έγιναν οι ψευδείς δηλώσεις στο Φόρο εισοδήματος.

Αλλού αναφέρει ότι Βουλευτές ετοιμάζουν πρόταση νόμου που αποσκοπεί στη ριζική αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος με τα παιδιά διαζευγμένων και θα προβλέπει εξ ημισείας γονική μέριμνα. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι είναι καθολική η απαίτηση για δάνεια και μείωση των επιτοκίων μετά τα τεστ αντοχής.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Παυσίπονα στη νοσούσα υγεία” γράφει ότι η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει ΓεΣΥ αλλά δεν περιλαμβάνει κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2015. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι η Επιτροπή Ενέργειας της ΕΕ επισκέπτεται την Κύπρο το 2015 και φιλοξενεί και δηλώσεις του Ευρωβουλευτή Νεοκλή Συλικιώτη.

Επίσης η “Χ” αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στις ΚΑ αποφασίζουν μέτρα την ερχόμενη Τετάρτη με κινητοποιήσεις έξω από το Προεδρικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ