Εφημερίδες: “Συνωμοσία και κακούργημα”

{loadposition ba_textlink}

Η σύλληψη του δημάρχου Πάφου για την διερευνώμενη υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και οι τιμές των καυσίμων είναι από τα κυρίαρχα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα stress test των κυπριακών τραπεζών, οι απώλειες στο ΧΑ Αθηνών, η έρευνα για την χρήση αλκοόλ από Κυπρίους, οι προειδοποιήσεις του Δήμου Λευκωσίας για χρωστούμενα για συντήρηση των φώτων τροχαίας  και η αγορά φιλέτου από Ρώσο επιχειρηματία στις Φοινικούδες.

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα εδώ.

“Στα…σήματα του κινητού πιάστηκε ο Σάββας Βέργας” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Αλήθειας” που αναφέρει ότι η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων κατέδειξε ότι ο Δήμαρχος Πάφου ήταν στην ίδια περιοχή με την Μαρία Σολομωνίδου όταν στάληκαν τα απειλητικά μηνύματα. Αλλού αναφέρει ότι οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να περάσουν τα stress tests έχοντας ύψος μη εξυπηρετούμενων δανείων που αγγίζει τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης η “Α” στην πρώτη της σελίδα αναφέρεται στις μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών που αποδίδεται στα hedge funds που ξεπουλούν όσο-όσο.

Υπό τον τίτλο “Τεντώνουν το σχοινί οι Τούρκοι στην ΑΟΖ μας” η “Σημερινή” στο κύριό της θέμα γράφει ότι η Αγκυρα ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή με την φρεγάτα Gokceada που ελλιμενίζεται παράνομα στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρει ότι σύμφωνα με έρευνα, οι Κύπριοι γονείς δίνουν αλκοόλ στα παιδιά τους ενώ μεγάλη είναι και η προσβασιμότητα των εφήβων στο αλκοόλ. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία οι πολίτες συμφωνούν με την αναστολή των συνομιλιών.

“Ο Φιλελεύθερος” με κύριο τίτλο “Συνωμοσία και κακούργημα” αναφέρεται στη σύλληψη Βέργα και γράφει ότι από την έρευνα που έγινε διαφάνηκε ότι από την εμβέλεια της ίδιας κεραίας στάληκε το απειλητικό μήνυμα στο κινητό του Δημάρχου Πάφου και αυτό ανέτρεψε τους αρχικούς του ισχυρισμούς. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρεται σε έντονη διπλωματική κινητικότητα με τη διεξαγωγή τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου σε επίπεδο ΥΠΕΞ και αργότερα κορυφής καθώς και με την κάθοδο και του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Κύπρο στις 5 και 6 Νοεμβρίου. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι ο Δήμαρχος Λευκωσίας έστειλε προειδοποιήσεις σε όσους δήμους-συμβούλια χρωστούν για τη συντήρηση των φώτων τροχαίας με το ποσό να ανέρχεται στα 445.000 ευρώ.

Κάτω από τον τίτλο “Αισχροκέρδεια με τις τιμές των καυσίμων” στεγάζει η “Χαραυγή” το κύριό της θέμα γράφοντας ότι ενώ οι διεθνείς τιμές μειώθηκαν κατά 15%, οι λιανικές στην Κύπρο μειώθηκαν μόλις 2,5%. Αλλού αναφέρει ότι η Τουρκία έστειλε και άλλο πολεμικό πλοίο σε περιοχή νότια της Κύπρου και φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις και τη στάση των ΗΠΑ. Επίσης η “Χ” αναφέρει ότι ο ΥΠΕΣ ζήτησε ενημέρωση με έγγραφα για την αγορά φιλέτου από Ρώσο επιχειρηματία στις Φοινικούδες για επένδυση ύψους 80 εκατομμυρίων.

“Σύλληψη του Δημάρχου Πάφου από την Αστυνομία” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που αναφέρει ότι νέα τροπή πήρε η υπόθεση με τη διαχώρηση οικοπέδων στο Σκαλί μετά την σύλληψη Βέργα που προσάγεται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου. Αλλού αναφέρεται στην παροχή δωρεάν φαγητού από τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου στο πλαίσιο του προγράμματος “Food from the heart”. Eπίσης η εφημερίδα γράφει ότι ένας άνδρας στις ΗΠΑ εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το ίντερνετ.

Πηγή: ΚΥΠΕ