Είκοσι δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Κονγκό

{loadposition ba_textlink}

Είκοσι δύο άνθρωποι σφαγιάστηκαν τη χθεσινή νύχτα στην ανατολική περιοχή Μπένι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, 48 ώρες μετά μια παρόμοια σφαγή που διέπραξαν αντάρτες της Ουγκάντας, ανακοίνωσε επίσημη πηγή στο Κονγκό.

«Είκοσι δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν τη νύχτα στο Ερινγκέτι, ανάμεσά τους 10 γυναίκες και 8 παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καλόντα Αμίσι, επικεφαλής του εδάφους του Μπένι, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου.

Το Ερινγκέτι βρίσκεται περί τα 50 χλμ. βόρεια του Μπένι, όπου 30 άνθρωποι εκτελέστηκαν ωμά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη από ενόπλους της Συμμαχίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF).

Ο Καλόντα δήλωσε ότι θα μεταβεί στο σημείο του μακελειού με τον στρατό για να αποτιμήσει την κατάσταση, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει αν η νέα σφαγή διαπράχθηκε από τις ADF.

Η ανταρτική αυτή οργάνωση από την Ουγκάντα, που έχει τη βάση της μεταξύ του Μπένι και των συνόρων της Ουγκάντας, είναι η μόνη γνωστή παραστρατιωτική οργάνωση που αναπτύσσει δράση στην περιοχή σήμερα.

Σύμφωνα με την Κοινωνία των Πολιτών του Βόρειου Κίβου, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Μπένι, η σφαγή διαπράχθηκε μεταξύ 19.00 και 21.30′ τοπική ώρα.

«Τα θύματα σφαγιάστηκαν με μαχαίρια, τσεκούρια και τσάπες», γράφει η ΜΚΟ σε ανακοίνωση κάνοντας λόγο επίσης για παιδιά, τα κεφάλια των οποίων είχαν «χτυπηθεί σε τοίχους».

Μέσα σε δύο «τουλάχιστον 79 άνθρωποι εκτελέστηκαν με κάθε ωμότητα από τις ADF»προσθέτει καλώντας τους κυανοκράνους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κονγκό (MONUSCO) να «εμπλακούν στρατιωτικά στο πλευρό (του στρατού) και να μην περιορίζουν την υποστήριξή τους μόνο στην υλικοτεχνική βοήθεια ώστε να παταχθούν οι τρομοκράτες αυτοί».