Εκνευρισμός Γιωρκάτζη στη Βουλή – Τα “είπε” με Αναστασιάδη

{loadposition ba_textlink} 

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αποχώρησε εκνευρισμένη από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να αποφύγει να εισέλθει σε περαιτέρω συζήτηση των δημοσιευμάτων που αφορούν τον ΕΛΑ, στέλνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο μήνυμα ότι “δεν εξαγοράζεται”.

Η Διοικητής αφού ανέφερε ότι τα σημερινά δημοσιεύματα δεν απηχούν την πραγματικότητα, τόνισε ότι οι συζητήσεις βλάπτουν την προσπάθεια για να ανακάμψει η οικονομία. “Θέτω πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας”, είπε αποχωρώντας.

Η Διοικητής είπε ακόμα ότι γίνεται μια προσπάθεια για εκφοβισμό της και εκφοβισμό της Κεντρικής Τράπεζας, έστειλε δεμήνυμα ότι “αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα να ξέρουν η Διοικητής δεν εξαγοράζεται”.

“Αυτή η πατρίδα μου έδωσε πολύ περισσότερα από όσα της δίνω” συνέχισε και είπε ότι όταν αναλάμβανε τα καθήκοντα του Διοικητή δεν διανοείτο το μέγεθος της αθλιότητας, ενώ ερωτηθείσα εάν κατήγγειλε προσπάθειες εκφοβισμού της, είπε ότι θα προβεί σε καταγγελία όταν κρίνει πως είναι ώρα και υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Η Επιτροπή Θεσμών συζήτησε τις ηθικές προεκτάσεις που προκύπτουν από το γεγονός ότι η κόρη της Διοικητού εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που υπερασπίζεται τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Στην Επιτροπή ηγέρθη επίσης το θέμα της διαφοροποίησης του συμβολαίου της σε σχέση με τα συμβόλαια που είχαν ο πρώην Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης και ο τέως Πανίκος Δημητριάδης.

 

Στο Προεδρικό η Γιωρκάτζη

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου μετέβη η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προηγουμένως στη Βουλή, είχε απόχωρήσει εκνευρισμένη από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “εγώ δεν εξαγοράζομαι”.

Κατά την αποχώρησή της από το Προεδρικό η κ. Γιωρκάτζη δεν προέβη σε δηλώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ