Εντοπίστηκαν οι σοροί των επιβαινόντων του Diamond A42

{loadposition ba_textlink}

Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια, 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικα και ενός ενήλικα) και το Λιβάνιο Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.

Γύρω στις μια αναμένεται να καταπλεύσουν στο Λιμάνι Λεμεσού δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη, που θα μεταφέρουν τόσο τις σορούς όσο και τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ότι στις σορούς θα διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροψία στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν από το λιμάνι Λεμεσού στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου οι εμπειρογνώμονες θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους το δικινητήριο κατέπεσε στη θάλασσα.

Αναμένεται επίσης ότι ο Υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για τις έρευνες που διεξάγονται.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στις 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:04 τοπική ώρα, δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Diamond DA42, σε πτήση από το αεροδρόμιο Πάφου προς τη Βηρυτό με δύο επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας.

Στις 19:18 το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας μπήκε σε κατάσταση συναγερμού ειδοποιώντας το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του αεροσκάφους.


Σύμφωνα με ενδείξεις το ατύχημα προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.24h.com.cy/component/k2/item/69808-tragiki-kataliksi-gia-to-mikro-aeroskafos.html


Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για την πτώση του αεροσκάφους 5B-CLI

Στις 11.00 σήμερα ανευρέθηκαν σωροί στο χώρο του ατυχήματος, οι οποίες μεταφέρονται για ταυτοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές.

Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ενημερωθεί στην παρουσία ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του αεροσκάφους συνεχίζεται.

Στις 13.40 κατέπλευσε στο Λιμάνι Λεμεσού το βραζιλιάνικο πολεμικό πλοίο της UNIFIL “CONSTITUICAO”, το οποίο μετέφερε τα πρώτα συντρίμμια από τη περιοχή του ατυχήματος.

Στις 15.00 κατέπλευσε και το δεύτερο πλοίο της UNIFIL, το γερμανικό “BRAUNSCHWEIG”, που μετέφερε και τον μεγαλύτερο όγκο από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Τα συντρίμμια παραδόθηκαν στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.

Στην σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν πέντε πτητικά και τέσσερα πλωτά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τέσσερα πολεμικά πλοία της UNIFIL, εκ των οποίων και η ελληνική πυραυλάκατος «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ».