Επιστρέφει σπίτι του ο εικονολήπτης του NBC που μολύνθηκε από Έμπολα

{loadposition ba_textlink}

Ένας ακόμη ασθενής του θανατηφόρου ιού Έμπολα ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια και αναμένεται να εγκαταλείψει την ειδική μονάδα, ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής. Όπως ανακοινώθηκε ο Ασόκα Μούκπο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC ανάρρωσε πλήρως από τον ιό Έμπολα και θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο για να επιστρέψει στο σπίτι του στο Ρόντ Άιλαντ.

«Η αρνητική εξέταση αίματος που επιβεβαιώθηκε από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδειξε ότι ο Ασόκα Μούκπο δεν έχει πλέον κανένα ίχνος του ιού στο αίμα του και είναι ελεύθερος να μεταβεί στο σπίτι» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου της Νεμπράσκα,

«Το να θεραπευτείς από τον ιό Έμπολα είναι ένα συναίσθημα που σε καθιστά πραγματικά ταπεινό» δήλωσε ο Ασόκα Μούκπο μέσω ανακοίνωσης. «Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ. Είμαι πολύ ευτυχής που είναι ζωντανός», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ο εικονολήπτης μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό στην Μονρόβια πρωτεύουσα της Λιβερίας ενώ κάλυπτε την επιδημία για λογαριασμό του NBC, αλλά δεν ξέρει πώς αρρώστησε «Περιβαλλόμουν από πολλά άρρωστα άτομα πριν αντιληφθώ ότι αρρώστησα και εγώ » είπε. «Νόμιζα ότι κρατούσα τις ασφαλείς αποστάσεις και θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τι πήγε στραβά» συμπλήρωσε. Ο Ασόκα Μούκπο που νοσηλεύεται από τις 6 Οκτωβρίου σε μια εξειδικευμένη μονάδα είναι ο δεύτερος ασθενής που αναρρώνει από τον ιό Έμπολα στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα. Ο πρώτος ασθενής που θεραπεύτηκε ήταν ο δρ Ρίτσαρντ Σάκρα ο οποίος κρίθηκε ότι ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Το προσωπικό μας είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία και άλλη περίπτωση ασθενούς με ιό Έμπολα»,ανέφερε ο δρ Φιλ Σμίθ, διευθυντής της εξειδικευμένης μονάδας του Ιατρικού Κέντρου της Νεμπράσκα.

Νωρίτερα όπως ανακοίνωσε ένα ακόμη αμερικανικό εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ καλύτερη είναι και η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας Νίνα Φαμ η οποία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα παρέχοντας βοήθεια στη θεραπεία του πρώτου ασθενή που διαγνώσθηκε με τον θανατηφόρο ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η κλινική κατάσταση της κα Φαμ έχει αναβαθμιστεί από μέτρια σε καλή. Δεν υπάρχουν επιπλέον λεπτομέρειες που να είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή» αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Έως σήμερα οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Ασόκα Μούκπο και της Νίνα Φαμ έχουν προσβληθεί και νοσηλεύονται εξ αιτίας του Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας ασθενής ο Έρικ Τόμας Ντάνκαν από τη Λιβερία πέθανε στις 8 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.