“Επιχείρηση σκούπα” της Αστυνομίας για πάταξη της εγκληματικότητας

{loadposition ba_textlink}

Στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, της νεανικής παραβατικότητας, αλλά και της προσπάθειας μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, παγκύπριες εκστρατείες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, διενεργήθηκαν οι ακόλουθοι έλεγχοι και καταγγελίες:

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, διεξήχθη επιχείρηση από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας και έλεγχοι υπόπτων προσώπων και οχημάτων. Στη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν ανακοπές και έρευνες σε οχήματα, καθώς και έλεγχοι 9 προσώπων, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα με δικαστικό ένταλμα από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας σε υποστατικό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 5 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία, δηλαδή ΘΑΝΑΣΗ 5-10. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν και κρατήθηκαν ως τεκμήρια 106 τραπουλόχαρτα και το χρηματικό ποσό των €1,580. Όλοι οι πιο πάνω κατηγορήθηκαν γραπτώς, ενώ άλλοι οκτώ θαμώνες του εν λόγω υποστατικού, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού για διευθέτηση ενταλμάτων προστίμων που εκκρεμούσαν εναντίον τους. Εξάλλου, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 15 νυκτερινά κέντρα, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 11 φρουροί ασφαλείας, οι οποίοι είχαν τα έγγραφα και τις άδειες τους σε ισχύ.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Διενεργήθηκε χθες βράδυ έρευνα με δικαστικό ένταλμα από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού σε υποστατικό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια 24 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου. Επίσης, ένα πρόσωπο συνελήφθη αφού εκτελούσε χρέη φρουρού ασφαλείας χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων μελών του ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού, συνελήφθησαν δύο γυναίκες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πορνείας.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, προέβηκαν σε ελέγχους υπόπτων προσώπων και οχημάτων και ελέγχους τροχαίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά 110 οχήματα και 145 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Προέκυψαν 15 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις. Επίσης, ελέγχθηκαν δύο υποστατικά χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο να ασκεί το επάγγελμα του φύλακα ή ιδιώτη φύλακα.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο πλαίσιο επιχείρησης για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, διενήργησαν τροχονομικούς ελέγχους κατά τους οποίους προέκυψαν 63 καταγγελίες, ενώ εκδόθηκαν 28 γραπτές παρατηρήσεις και 30 γραπτές προειδοποιήσεις.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου προέβηκαν σε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Πάφου, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργήθηκαν 41 έλεγχοι υπόπτων οχημάτων, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. Επίσης, έγιναν 47 έλεγχοι κέντρων αναψυχής και τρεις καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α. Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.

Οι αιφνιδιαστικές, συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης, αλλά και στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.