Έρευνα στο Δ. Πάφο για την απώλεια σημαντικών εγγράφων σχετικά με τη συναυλία Ρουβά

{loadposition ba_textlink}

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε διαθεσιμότητα για περίοδο ενός μηνός την έκτακτη υπάλληλο της Πολιτιστικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάφου, Μαρία Σολομωνίδου, υλοποιώντας την υπόδειξη του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, εν αναμονή της αποσαφήνισης των κατηγοριών που της αποδίδονται για διάφορες ποινικές υποθέσεις.

Της συνεδρίας που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών προήδρευσε ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας που προσήλθε στο Δημοτικό Μέγαρο μετά που αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του Δημοτικού συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος αποφάσισε κατά πλειοψηφία επίσης να οριστεί ερευνών λειτουργός από τον κατάλογο του δικηγορικού συλλόγου Πάφου για τη διεξαγωγή σε βάρος της Σολομωνίδου έρευνας για πιθανά ενδοϋπηρεσιακά παραπτώματα.

Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα με εισήγηση του Δημοτικού Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη να διενεργηθεί εσωτερική έρευνα και για το θέμα της απώλειας σημαντικών εγγράφων που έχουν σχέση με τη διοργάνωση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά τον Αύγουστο στο Παφιακό Στάδιο.

Την έρευνα αυτή θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο ερευνών λειτουργός που θα πραγματοποιήσει και την έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα της Μαρίας Σολομωνίδου.

Επίσης αποφασίστηκε να λάβει το 50% του μισθού της για το διάστημα που θα παραμείνει σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ