‘Ερογλου: Ψευδαίσθηση να πιστεύουν οι Ε/κ ότι είναι οι μόνοι κυρίαρχοι στο νησί

{loadposition ba_textlink}

Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει o κ. Αναστασιάδης ότι οι Ε/κ είναι οι μόνοι κυρίαρχοι στο νησί και οι μοναδικοί ιδιοκτήτες γιατί αν έτσι είχαν τα πράγματα δεν θα υπήρχε η ανάγκη για διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς `Ερογλου.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου εξέδωσε γραπτή δήλωση για τις εξελίξεις στην οποία καλεί την διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί ότι η Ε/κ πλευρά προβαίνει, όπως υποστήριξε, σε κινήσεις τακτικής για να κερδίσει χρόνο. Είπε ακόμη ότι η Τ/κ πλευρά είναι ακόμη στο τραπέζι του διαλόγου και αναμένει τους Ε/κ να επιστρέψουν χωρίς να χάνουν άλλο χρόνο, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι δήθεν οι συνομιλίες θα σταματούσαν ούτως ή άλλως λόγω των “εκλογών” στα κατεχόμενα, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως σοβαρή.

Είπε ότι ο ίδιος είναι προσηλωμένος στο στόχο για λύση και όχι στις “εκλογές” οι οποίες είναι σε έξι μήνες από τώρα και κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι χρησιμοποιεί τις “εκλογές” ως δικαιολογία.

Επίσης στην γραπτή δήλωσή του ο Ερογλου αναφέρει ότι οι ενέργειες του ψευδοκράτους και της Αγκυρας στο θέμα των υδρογονανθράκων είναι οι ενδεδειγμένες για να προστατευτούν όπως είπε τα δικαιώματα των Τ/κ στο νησί σε απάντηση στις μονομερείς ενέργειες της Ε/κ πλευράς, όπως ισχυρίστηκε.

Ο Ερογλου, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αναφέρει ακόμη ότι από το 2011 η Τ/κ πλευρά είχε δηλώσει ότι θα λάμβανε μέτρα σε οποιαδήποτε περίπτωση και ότι το 2011 και το 2012 είχε παρουσιάσει δύο προτάσεις για το θέμα του φυσικού πλούτου.
Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, οι Ε/κ δεν αποδέχτηκαν καν να συζητήσουν αυτές τις προτάσεις και τώρα ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί το ζήτημα των υδρογονανθράκων για να αποσυρθεί από το διάλογο . Κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν είναι πρόθυμος να μπει σε διαδικασία `πάρε-δώσε` και δεν έχει δήθεν τη βούληση για λύση.

Είπε ακόμη ότι η πρόκληση στην προκειμένη περίπτωση είναι, όπως ισχυρίστηκε, οι μονομερείς ενέργειες των Ε/κ παρά τις προειδοποιήσεις της Τ/κ πλευράς.

Σύμφωνα με τον Ερογλου, η Τ/κ πλευρά επέδειξε πολλές φορές τη σοβαρότητα και ειλικρίνειά της για επίτευξη λύσης και αναμένει το ίδιο και από τους Ε/κ, λέγοντας ότι αντί αυτού οι Ε/κ δημιουργούν τεχνητή κρίση και καταβάλλουν προσπάθειες να ρίξουν το φταίξιμο στο ψευδοκράτος και την Αγκυρα και αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει έλλειψη καλής βούλησης, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ