Ερτούγ: ” Οι Ε/κ δημιούργησαν μια τεχνητή κρίση”

{loadposition ba_textlink}

Ο λεγόμενος εκπρόσωπος “προεδρίας” του ψευδοκράτους Οσμάν Ερτούγ είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσο λόγο στη διαδικασία των υδρογονανθράκων από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος και κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι δημιούργησε μια τεχνητή κρίση στο θέμα αυτό προκειμένου να αποσυρθεί από τις συνομιλίες.

Σε γραπτή του δήλωση, κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι άρχισε διεθνή εκστρατεία κατά των Τ/κ και της Τουρκίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και ισχυρίστηκε ότι “δημιούργησε μια τεχνητή κρίση σε κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων προκειμένου να αποσυρθεί από τις συνομιλίες”.

Κάλεσε την ε/κ πλευρά να επιστρέψει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, χωρίς προϋποθέσεις, όπως είπε.

Είπε ότι οι φυσικοί πόροι ανήκουν και στις δύο κοινότητες και ότι οι Τ/Κ έχουν λόγο από την αρχή της διαδικασίας μέχρι το τέλος.

“Οποιαδήποτε μονομερής προσπάθεια, η οποία αγνοεί αυτό το δεδομένο, είναι απαράδεκτη και μαζί με την Τουρκία θα λαμβάνουμε μέτρα”, είπε.

“Εάν η ε/κ πλευρά συνεχίζει να θεωρεί ότι ο νότος της ανήκει και ότι μπορεί να πράττει ό,τι επιθυμεί εκεί, τότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχουν πνεύμα συνεταιρισμού και αυτό θα φέρει στην ατζέντα άλλες λύσεις από τον συνεταιρισμό”, σημείωσε.

Ανέφερε ακμη ότι οι δύο προτάσεις της τ/κ πλευράς για το θέμα των υδρογονανθράκων του 2011 και του 2012 ισχύουν ακόμη και ότι αναμένουν την θετική ανταπόκριση της ε/κ πλευράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ