Έρχονται αυτοκίνητα που θα καταλαβαίνουν… πότε οι οδηγοί μιλούν στο τηλέφωνο!

{loadposition ba_textlink}

Με την ασφάλεια να είναι πάντα προτεραιότητα των κατασκευαστών, μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Santa Catarina, κατάφερε να δημιουργήσει μια τεχνολογία ώστε το αμάξι να αναγνωρίζει πότε ο οδηγός χρησιμοποιεί το κινητό του.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα hardware και software, το αμάξι καταλαβαίνει αν μιλάς στο τηλέφωνο. Αυτό το κατάφεραν τοποθετώντας μια μικρή ψηφιακή κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου η οποία στοχεύει στο πρόσωπο του οδηγού, σύμφωνα με το techblog.gr. Στη συνέχεια ένας αλγόριθμος επεξεργάζεται το πρόσωπο του χρήστη και προσπαθεί να ξεχωρίσει αν έχει τα χέρια του στο πρόσωπο για αρκετή ώρα, τότε το σύστημα μπορεί να καταλάβει αν μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει δημιουργήσει κάποια τεχνολογία για να αποτρέπει τον οδηγό από αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της οδήγησης, αλλά αυτό θα είναι το επόμενο λογικό βήμα.

Καθημερινά πολλά ατυχήματα συμβαίνουν λόγω του ότι οι οδηγοί μιλούν στο τηλέφωνο και στέλνουν μηνύματα και μια τέτοια τεχνολογία ίσως αποδειχθεί σωτηρία για πολλούς.

Πηγή: newmoney.gr