Έθεσαν σε κίνδυνο ανθρωπινές ζωές… για τα γινάτια τους

{loadposition ba_textlink}

Απίστευτο και όμως αληθινό! Είναι από αυτά τα μικρά τα καθημερινά θέματα που ακούς άλλα δεν θες να πιστέψεις. Έθεσαν τις ζωές των οδηγών σε κίνδυνο μόνο και μόνο για τα γινάτια τους οι δήμαρχοι Κάτω Πολεμιδιών και Λεμεσού. Και ο λόγος, είναι ότι ο Δήμος Πολεμιδιών δεν έχει πληρώσει τα τέλη του στην Δημοτική Αρχή Λεμεσού.

Άφησαν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο την διασταύρωση Κάτω Πολεμιδιών και της περιοχής Μονοβόλικου χωρίς φανάρια, στην διασταύρωση που πριν από μερικούς μήνες είχαμε θανατηφόρο τροχαίο, αλλα και σοβαρό τραυματισμό δυο συμπολιτών μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Εκτός λειτουργίας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο δηλαδή στις 11 – 12 Οκτωβρίου τα φανάρια της διασταύρωσης στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών και Βιομηχανικής Περιοχής Μονοβόλικου ήταν έκτος λειτουργίας για 48 ώρες με τους Υπεύθυνους να «σφυρίζουν αδιάφορα». Για 2 ήμερες τα φανάρια δεν λειτουργούσαν, με τους οδηγούς να κινδυνεύουν για την ζωή τους.

Σωρεία καταγγελιών

Η «24» δέχθηκε σωρεία καταγγελιών από πολίτες που διαμένουν στην περιοχή, οι οποίοι σχολίαζαν πως είναι απαράδεκτο να μένουν χωρίς φανάρια και με τον κίνδυνο ενός σοβαρού τροχαίου να ελλοχεύει, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αρκετά επικίνδυνος.

Επιβεβαίωση

Βρεθήκαμε στα συγκεκριμένα φώτα τροχαίας και όντως διαπιστώσαμε πως βρίσκονταν έκτος λειτουργίας από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Οι πληροφορίες

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η αρμόδια αρχή του δήμου Λεμεσού που είναι και υπεύθυνη για την συντήρηση των φώτων τροχαίας στην Λεμεσό, αρνείτο να επιδιορθώσει τα φανάρια, λόγω του ότι ο Δήμος Πολεμιδιών δεν έχει πληρώσει ακόμη τα τέλη του για τις Υπηρεσίες που του προσφέρει ο Δήμος Λεμεσού. Με λίγα λόγια ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλο με τους αρμόδιους να αδιαφορούν για τον κόσμο και την ασφάλεια του.

Δεν ήξερε τι συμβαίνει στο Δήμο του ο Γεωργίου

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών κ. Γιώργο Γεωργίου, στον οποίο θέσαμε το θέμα. Ο ίδιος, ωστόσο, ανέφερε πως τα φανάρια ήταν εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες μόνο και πως το πρόβλημα είχε επιδιορθωθεί άμεσα!

Συγκεκριμένα, στον πιο κάτω διάλογο φαίνεται πως ο ίδιος ο κ. Γεωργίου δεν είχε πραγματικά ιδέα για το τι συμβαίνει στο Δήμο του:

24: Έχει προκύψει ένα θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, είχαμε κάποιες καταγγελίες εδώ στο Μονοβόλικο πως τα φανάρια δεν λειτουργούσαν.

«Όχι λειτούργησαν, την ίδια ώρα μάλιστα»

24: Το Σαββατοκύριακο πάντως το ελέγξαμε και εμείς οι ίδιοι Δήμαρχε, δεν λειτουργούσαν.

«Εάν ήταν το Σάββατο η ώρα 9 με 10 ναι, αλλά μετά το μεσημέρι λειτούργησαν. Ο ίδιος ο αρμόδιος με ενημέρωσε».

Κατσουνωτός: «Τη Δευτέρα το πρωί»

Η «24» θέλοντας να δείξει την σοβαρότητα του προβλήματος επικοινώνησε και με τον Υπεύθυνο Τροχαίας της Αστυνομίας Λεμεσού, Μιχάλη Κατσουνωτο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε, ότι δηλαδή τα φανάρια δεν είχαν επιδιορθωθεί λόγω απλήρωτων οφειλών του ενός Δήμου στον Δήμο Λεμεσού, όπως επίσης μας ανέφερε τις ενέργειες που έκανε το Τμήμα Τροχαίας ώστε να προστατεύσει τους οδηγούς από κάποιο πιθανό τροχαίο ατύχημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατσουνωτος μας ανέφερε: «Η Τροχαία εκείνο το 48ωρο που ήταν έκτος λειτουργίας τα φανάρια, επάνδρωσε τα φώτα σε ώρες αιχμής για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων, τοποθέτησε προειδοποιητικές πινακίδες που ενημέρωναν ότι τα φανάρια ήταν έκτος λειτουργίας κι εγώ προσωπικά ως Υπεύθυνος Τροχαίας επιχείρησα να γεφυρώσω τις διαφορές μεταξύ Δήμου Πολεμιδιών και Δήμου Λεμεσού σε μια προσπάθεια να γίνει αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο δυστυχώς η επιδιόρθωση έγινε την Δευτέρα το πρωί».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “24” που κυκλοφόρησε την Κυριακή 19/10/2014