Εθνική: Αυτή την φορά η τύχη είχε άλλη Εθνικότητα…

{loadposition ba_textlink}

Οι ποδοσφαιριστές μας έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο ματς με το Ισραήλ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες και έτσι δεν χρειάζεται να απογοητεύονται ή να αποκαρδιώνονται.

Σχολιάζει ο Σάββας Πηλακούτας

Το 2-1 με το οποίο χάσαμε αδικεί την προσπάθεια των διεθνών μας, αφού το λιγότερο που δικαιούνταν ήταν τουλάχιστον ο ένας βαθμός. Η ομάδα του Έλι Γκούτμαν ήταν πιο ουσιαστική και ψύχραιμη στις φάσεις που βρήκε και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έφτασε σε αυτό το πολύτιμο τρίποντο. Έδειξε βέβαια εμπειρία, αλλά τίποτα περισσότερο για το οποίο μπορεί να τρομάζει η Εθνική όταν θα συναντηθούν την δεύτερη φορά.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπροστά από ένα συγκλονιστικό κόσμο και ένα κατάμεστο ΓΣΠ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και είναι βέβαιο πως αν οι οπαδοί της Εθνικής στεναχωρήθηκαν μια φορά από το αποτέλεσμα, οι διεθνείς μας στεναχωρήθηκαν δέκα που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το «γλυκό νέκταρ» της νίκη σε όσους έδωσαν το παρών τους στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Η παρουσία της Εθνικής έστειλε για ακόμη μια φορά ευνοϊκά μηνύματα για το μέλλον της ομάδας παρά το αποτέλεσμα. Το ότι αντιμετωπίζουμε την Ουαλία μέσα σε μικρό διάστημα ημερών θεωρώ πως έχει τα θετικά του, διότι άπαντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν τι έχει γίνει με το Ισραήλ και θα πρέπει να αφοσιωθούν στο επόμενο ματς, αφήνοντας έτσι πίσω τους το ματς αυτό και θα επικεντρωθούν ή θα δουν, όπως αρέσκονται να λένε καλύτερα οι παίκτες, τον επόμενο αγώνα.

Στο ματς με την Ουαλία μια ισοπαλία δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα και όπως φάνηκε και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων των ομίλων μας, ο όμιλος στον οποίο βρισκόμαστε ίσως να μετατραπεί σε ένα από τους συναρπαστικότερους και πιο αμφίρροπους που υπάρχουν στα προκριματικά του Euro 2016.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου κατάφερε τον ένα από τους στόχους του, δηλαδή να φέρει τον κόσμο κοντά στην ομάδα και σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ουαλούς θα διατηρήσει τον Κύπριο οπαδό κοντά στην Εθνική του ομάδα. Υπάρχουν ακόμα οχτώ αγωνιστικές και θεωρώ πως υπάρχει ακόμη πολύ «ψωμί» στον όμιλο μας για να μιλούμε για οτιδήποτε σίγουρο. Ίσως με το πέρας των πέντε αγωνιστικών να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Μέχρι τότε όμως, έχουμε καιρό ακόμη…

Πηγή: balla.com.cy