Έχει αρθεί ο αποκλεισμός στο κέντρο της Οτάβας (vid)

{loadposition ba_textlink}

Η αστυνομία στην Οτάβα του Καναδά ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας, ο οποίος επιβλήθηκε μετά από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο κοινοβούλιο όπου σκοτώθηκε ένας ένοπλος όπως επίσης και ένας Καναδός στρατιώτης της τιμητικής φρουράς στο Μνημείο των Πεσόντων.

“Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή” ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. “Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό” συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις δυο “τρομοκρατικές” επιθέσεις των τελευταίων ωρών όπου σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ κατά τη διάρκεια σύντομου διαγγέλματός του προς το έθνος την Τετάρτη. Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας. “Ας μην υπάρχει καμία παρανόηση. Εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί” είπε ο Χάρπερ.

“Στην πραγματικότητα, αυτό θα μας οδηγήσει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας – και των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας μας – για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό (των δραστών) και την αντιμετώπιση των απειλών ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό του Καναδά” είπε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ