Έχει τον τρόπο του ο Πάμπος!

{loadposition ba_textlink}

Φίλαθλοι που έφυγαν άπραγοι, καθώς είχαν εξαντληθεί τα διαθέσιμα εισιτήρια όταν έφτασαν στο ΓΣΠ!

Παίκτες παθιασμένοι να ψάχνουν την ανατροπή παρά το αρχικό 0-2 του Ισραήλ. Ο Πάμπος έχει τον τρόπο του…

Αποστολή στο Κάρντιφ: Ειρήνη Σπυροπούλου.

Όταν αναλάμβανε ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον χαρακτήρισαν τρελό. “Πού πάει να μπλέξει;”, σκέφτηκαν πολλοί, έχοντας στο μυαλό τους την εικόνα της Εθνικής που αποτελούσε ουσιαστικά κομπάρσο στα προκριματικά των διοργανώσεων, την εικόνα ενός αδιάφορου προς την Εθνική κόσμου, την εικόνα μίας ομάδας χωρίς όραμα.

Χρειάστηκε λίγους μήνες στην καθοδήγησή της για να της δώσει όραμα. Χρειάστηκε ένα επίσημο παιχνίδι για να δούμε τους παίκτες μας ενωμένους προς τον ίδιο σκοπό. Ένα επίσημο παιχνίδι για να δούμε την Εθνική μας να κάνει την σούπερ ανατροπή στη Βοσνία και να παίρνει ένα τρομερό “διπλό”. Ένα επίσημο παιχνίδι για να μαζευτούν στο ΓΣΠ 20.000 φίλαθλοι!

 

Αυτό ήταν μεγαλύτερο κέρδος και από το “διπλό” στη Ζένιτσα! Και ακόμη μεγαλύτερο κέρδος θα είναι αυτός ο κόσμος που πείστηκε ότι κάτι καλό γίνεται στην Εθνική με τον Πάμπο Χριστοδούλου να πειστεί ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο και στην πορεία θα υπάρχουν και ήττες, όπως αυτή από το Ισραήλ. Και να παραμείνει δίπλα στην ομάδα και να γεμίζει το ΓΣΠ και στα επόμενα παιχνίδια. Άλλωστε η εικόνα του γεμάτου γηπέδου που απέπνεε υγεία (με εξαίρεση τη διαδήλωσαν που αποφάσισαν να κάνουν οι οργανωμένοι διάφορων ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, χαλώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα…) άρεσε σε όλους και είναι η εικόνα που αξίζει η Εθνική μας.

 

Κέρδος είναι η παρουσία του κόσμου, κέρδος είναι και οι “φτιαγμένοι” παίκτες που βλέπουμε. Και τους είδαμε και στο ταξίδι της ομάδας για το Κάρντιφ, όπου το βράδυ της Δευτέρας θα αντιμετωπίσει την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ. Το είπε και ο Χαραλαμπίδης πριν το ματς με το Ισραήλ: πολλοί διεθνείς έχουν επιτυχίες μσε τις ομάδες τους, αλλά τους λείπει η επιτυχία με την Εθνική. Κι αυτήν επιζητούν. Και την επιζητούν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα μετά την ήττα από το Ισραήλ σε ένα παιχνίδι όπου η Εθνική άξιζε τουλάχιστον το βαθμό.

 

Τελικά ο Πάμπος δεν ήταν τρελός. Ήταν σίγουρος για τις δυνατότητές του και δικαιώνεται. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως σ’ αυτή την πορεία θα υπάρξουν και ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη μία ομάδα που ήταν κομπάρσος στα προκριματικά να μετατρέπεται σε υπερδύναμη. Γνωρίζει όμως και τον τρόπο να την μετατρέψει σταδιακά σε σεβαστό αντίπαλο για κάθε ομάδα. Και να διατηρήσει “ζεστό” τον κόσμο γύρω από την ομάδα. Έχει τον τρόπο του…

Πηγή: balla.com.cy