Γουίλμπουρ Ρος: “H ΤΚ έχει εξέλθει από το καθεστώς εξυγιάνσης”

{loadposition ba_textlink}

Ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος συνεχάρη την τράπεζα για την επιτυχία της στην Συνολική Αξιολόγηση που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Συγχαίρω την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου για την επιτυχία της Τράπεζας στη Συνολική Αξιολόγηση που διενήργησε η ΕΚΤ. Το θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης της Τράπεζας, να προχωρήσει μέσα στη χρονιά σε προληπτική ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης κατά €1 δισ, τόσο χρονικά όσο και στο μέγεθος της αύξησης», αναφέρει ο κ. Ρος σε γραπτή του δήλωση.

Σημειώνει ότι η Τράπεζα Κύπρου διέρχεται μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση, καθώς έχει εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης στο οποίο είχε εισέλθει μόλις πριν 15 μήνες.

«Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου η Τράπεζα έχει μειώσει την εξάρτηση της από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά €3.7 δισ, έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο όσο αφορά την απομόχλευση και την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων και έχει επιστρέψει σε κερδοφορία. Εύχομαι, ότι μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, θα συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή της», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ