Η Cyta βραβεύει την παιδική δημιουργικότητα

{loadposition ba_textlink}

Στις 24 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας η τελετή βράβευσης των παιδικών έργων ζωγραφικής, που ξεχώρισαν στον παγκύπριο διαγωνισμό με θέμα την “Αλληλεγγύη».

O διαγωνισμός ζωγραφικής προκηρύχθηκε από τη Cyta τον περασμένο Απρίλιο, μέσα από τις σελίδες του πρώτου Εικαστικού Ημερολογίου (τετράδιο ιχνογραφίας), το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους μαθητές της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Το ημερολόγιο αποτελεί εξέλιξη της δημοφιλούς έκδοσης της Cyta «…Παίζω, διασκεδάζω και μαθαίνω παρέα με τον Τέλη», το οποίο ο Οργανισμός σχεδίαζε και διένειμε δωρεάν στα παιδιά από το 2001.

Μέσα από το διαγωνισμό τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έργα με θέμα την αλληλεγγύη. Τις 430 συμμετοχές αξιολόγησε ειδική ανεξάρτητη επιτροπή. Ξεχώρισαν 46 έργα, από τα οποία τα 15 βραβεύτηκαν, ενώ στα υπόλοιπα απονεμήθηκε έπαινος.

Την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών τίμησε με την παρουσία της και χαιρέτισε η ευρωβουλευτής κα Ελένη Θεοχάρους, η οποία έχει διακριθεί πολλές φορές για τη δράση της σε θέματα αλληλεγγύης και η οποία ήταν μια από τις βασικές ομιλήτριες στην εκδήλωση για παρουσίαση του διαγωνισμού, εμπνέοντας τους μικρούς ζωγράφους να δημιουργήσουν. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού ο Επιθεωρητής Τέχνης κ. Γενεθλής Γενεθλίου, ο οποίος συγχάρηκε τη Cyta για τις συνεχείς δράσεις της που ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και ειδικά φέτος που επέλεξε ένα τόσο σημαντικό για τις μέρες μας θέμα, όπως είναι η αλληλεγγύη.

Σε χαιρετισμό της η κα Αλεξία Γιαλλουρίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Cyta, υπογραμμίζοντας ότι και η τέχνη είναι επικοινωνία, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και συγχάρηκε όσα απ’ αυτά διακρίθηκαν, τονίζοντας πως η επιτυχία του διαγωνισμού οφείλεται ουσιαστικά σε αυτά, στους γονείς τους και ιδιαίτερα στους δασκάλους τους, που αφιέρωσαν από το χρόνο τους, που δημιούργησαν και που για ακόμη μια φορά μας εντυπωσίασαν, τόσο με τη συμμετοχή τους, όσο και με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τόσο σοβαρά θέματα και μας τα παρουσιάζουν μέσα από την τέχνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια υπαίθριας έκθεσης όλων των έργων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Τα εγκαίνια τέλεσε η , εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σούλα Κολακκίδου, η οποία εξέφρασε την επιδοκιμασία του Δήμου να συνεργαστεί με τη Cyta, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του Οργανισμού ως εξαιρετική.. Η έκθεση με τα 430 έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2014, ξεκινά από το χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Λευκωσίας, επεκτείνεται στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου και φτάνει μέχρι την Πλατεία Φανερωμένης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν, οι οικογένειες και οι δάσκαλοί τους, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς επίσης και στελέχη της Cyta, του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και του Δήμου Λευκωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έργα που βραβεύτηκαν περιλήφθηκαν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε παιδικό ημερολόγιο, που σχεδιάζει και εκδίδει η Cyta και το οποίο θα διανεμηθεί σύντομα δωρεάν σε όλα τα τμήματα της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης.